Familj på Orsa Grönklitt.

Testpatrullen i Orsa Grönklitt: ”Det gick som en dans”

Att få upptäcka Orsa Grönklitts natursköna omgivningar gav mersmak för familjen Grälls-Sandberg som under en decemberhelg agerade Testpatrull för att uppleva vad skidanläggningen har att erbjuda. Här berättar de om sina upplevelser och tipsar samtidigt om vad som är värt att tänka på inför ett besök.


Berätta om vistelsen i Orsa Grönklitt!

Vi spenderade två decemberdagar i Orsa Grönklitt. Vi hyrde all utrustning på plats, vilket fungerade väldigt bra. Ett bra bemötande från personalen och det var bra skick på utrustningen. Eftersom vi hade förregistrerat oss gick det snabbt att få allas saker trots att det var väldigt mycket folk. Sen bar det av ut i backen!

Vi började allihop i den lättaste backen med rullbandsliften, det var första gången vår minsting Lowe skulle testa på att åka skidor och det ville ingen av oss missa! Det gick som en dans. Perfekt med rullbandet som gjorde det lätt att ta sig upp för backen med honom. Efter ett par åk i den backen tog vi knappliften och åkte den lite längre "barnbacken" med roliga figurer och slalompinnar att åka mellan, Lowe tyckte det var jättekul!

Andreas och Joel som är vana åkare tog sittliften upp till toppen. Föret i backen var över förväntan (vädret var tyvärr inte det bästa när vi var där). Det fanns flera nedfarter att välja på i olika svårighetsgrader. I skogen var en stig uppkörd med små gupp och hopp som Joel tyckte var roligt. Det gick lika bra att åka med skidor som med snowboard.

Det fanns flera ställen att äta på, grillkiosk ute i backen, restaurang i toppstugan och ställen att sitta ner med egen matsäck i skidområdet men vi åt lunch inne på Ugglan & Björnen. Där var det buffé med olika rätter att välja på som passade hela familjen. Barnen valde pannkaka med grädde och vi vuxna åt köttgryta med ris. Efter lunchen åkte vi några åk till i backen.

Testpatrullen i Orsa.

Vad var det bästa?

Det bästa med dagen var att vi alla hade roligt tillsammans! Joel tycker det var roligast att åka sittlift och åka i skogen. Lowe tyckte nog att hela upplevelsen med att stå på skidorna var kul, han pratade om det i flera dagar efteråt.

Lowe i backen.

För vilka rekommenderar ni den här upplevelsen?

Vi rekommenderar ett besök till Orsa Grönklitt för alla som vill ha en rolig dag med bra skidåkning! Det passar alla, oavsett om man är van åkare eller nybörjare. Vår yngsta är bara två år men det gick ändå jättebra att ha honom med. Vi rekommenderar inte att ha med barnvagn, det blir bara tungt att köra i snön, ta hellre med en pulka eller bob att dra de minsta på. Det är ganska långt att ta sig från receptionsområdet ut till själva backen och det blir jobbigt att bära de minsta hela vägen.

Vi känner oss väldigt nöjda med våra dagar i Orsa Grönklitt! Vi kommer helt klart åka tillbaka igen i vinter. Då kan vi även tänka oss att ta en tur i längdspåret.

Läs mer om Orsa Grönklitt

Familjefakta

Familjen Grälls/Sandberg: Ida 28, Andreas 30, Joel 10 och Lowe 2 år.
Bor: Born, en liten by utanför Rättvik.
Intressen: Våra största intressen i familjen är bilar och motorsport, men vi tycker alla att det är roligt att åka skidor (Andreas åker snowboard).