Trädkojan Supermåne på Näsets Marcusgård.

Övernatta bland trädtopparna hos Näsets Marcusgård

Kryp in i kojan jämte trädkronorna. Låt vinden och ljudet av den sprakande kaminen vagga dig till sömns. I de unika skogskojorna hos Näsets Marcusgård i Furudal bor du bokstavligt talat mitt i naturen.


Willem Terstegen och Mireille van Ruiven är paret som lämnade Holland för ett liv närmare naturen i Sverige. De hittade sitt hem på gården i Furudal och nu vill de att fler ska få upptäcka vad platsen har att erbjuda – ur ett lite ovanligt ovanifrånperspektiv.

– Vi gillar att göra något annorlunda. Samtidigt vill vi att folk ska få uppleva något på landet. Vi hade letat efter annorlunda stugor och kojor i Sverige, men hittade inget som passade. Sen såg vi de här kojorna Storbritannien på webben och vi blev kära i dem direkt. De är både roliga och unika, plus att de har en designkänsla, säger Willem.

Vedkamin och golvvärme

Sagt och gjort. Två kojor beställdes och den årslånga processen att få dem på plats inleddes. I början av november kunde så de första gästerna krypa upp i de runda trädkojorna som fått namnen ”Oddis öga” och ”Supermåne”.

– Vi har fått några bokningar och folk är entusiastiska. De tycker att det är något annorlunda och gillar att det är naturnära och att naturen inte förstörs, då de är tillverkade i hållbart material. Dessutom gillar människor designen och är förvånade över att det finns vedkaminer och golvvärme därinne. De gillar det helt enkelt, säger Mireille.  

Boende i exklusiva trädkojor

De exklusiva skogskojorna är funktionellt inredda, med bekväma sängar som gör det möjligt att på ett behagligt sätt njuta av utsikten. Kojorna är välisolerade, har golvvärme, vedeldade spisar och LED-belysning. De är anpassade för svensk vinter och hyrs ut året runt.

Nu när Willem och Mireille precis lämnat startblocken sprudlar de av idéer inför framtiden och de ser många möjligheter att utveckla verksamheten ytterligare.

– Vi vill skapa ett exklusivt boende, så kanske blir det några stugor till. Men vi ska prioritera att utveckla aktiviteter så att man kan göra saker här året runt. Kanske bygger vi ytterligare några badrum och en bastu med relax, så att det blir som en slags resort. Lite lyxigt, lite naturnära – bra för att koppla av och för att hitta inspiration, säger Willem.