Stuga i månsken.

Maxa familjemyset – Hyr stuga i Dalarna

Lämna vardagen bakom er och spendera de lediga vinterdagarna i en egen stuga. Här är gott om utrymme för familjens alla medlemmar, liksom för er att spendera dagen precis så som ni vill. Att bo i stuga är enkelt, smidigt, tryggt och bekvämt. Skidåkning, hundspann, upptäcktsfärd i skogen, grillning i slogboden eller klassiskt stugmys – det är ni själva som sätter agendan bland alla aktiviteter som står till buds. Så hyr en stuga i vinter – i Dalarna finns den närmare än du kanske tror.


Att bo i egen stuga är ett både bekvämt, enkelt och smidigt sätt att spendera semesterdagarna på era egna villkor. I stugan finns gott om utrymme för hela familjen, liksom för all packning, skidor, mat och annat som också ska med. Nära till naturupplevelser, mataffärer och restauranger och framför allt en massa spännande och roliga saker att göra med barnen.

Stuga nära skidbacken och bästa aktiviteterna

Skidbacken ligger precis runt stugknuten och barnen skriker av skratt medan de leker i snön strax utanför köksfönstret. Ni har nära till ett brett restaurangutbud, mysiga fik och härliga aktiviteter för hela familjen. Här kopplar ni bort vardagspussel och alla måsten och får äntligen tid för varandra. Det går till och med att få matkassen utkörd till stugan och kylskåpet påfyllt lagom tills ni kommer. Andra fixar och ni får njuta mesta möjliga.

I eget boende nära skidbacken rår ni om er själva samtidigt som allt ni behöver finns inom några minuters promenadavstånd. Här finns barnvänliga skidbackar och alpina utmaningar för både stora och små. Skidskolan ser dessutom till att de yngsta utvecklas i snabb takt och innan ni vet ordet av kommer de svänga och ploga sig nedför de barnvänliga backarna. När skidorken tryter för dagen finns förstås en hel massa annat skoj att göra. Kanske ett pulkarace eller en tur på längdskidor eller snöskor?

Flicka och kvinna bär på slalomskidor.

Fyra personer grillar i en slogbod.
Korvgrillning i den närliggande slogboden är en självklar höjdare. Bara packa upp varm choklad, bullar och annat gott njuta av den friska luften.

Mys med familjen i egen stuga

Innan hela familjen samlas kring frukostbordet är dagens första aktivitet att tända i stugans vedeldade kamin. Det sprakar härligt om veden och det doftar av nygräddade frallor från bageriet några minuter bort. Under frukosten blandas färsk apelsinjuice med mjuka ostfrallor och värmande dryck till alla i familjen. Morgonens samtal är precis som alla tidigare dagar; vem vill göra vad och när?

Ryggsäcken fylls med kanelbullar från det lokala caféet och en stor termos med varm choklad för äventyr i pulkabacken. Äntligen dags för det där racet! På eftermiddagen står skidåkning och efterföljande familjepizza framför en rolig film på schemat. Dagen fylls av skratt och äventyr och nog stojas och bråkas det precis som vanligt. Skillnaden är att det äntligen finns tid att landa, att mötas och att koppla bort alla måsten i vardagen.

Grilla marshmallows.

Kollage med dukat frukostbord och hund som vilar.
Äventyret börjar redan vid frukostbordet när dagens aktiviteter ska planeras.

 

Barnvänliga aktiviteter

När kvällen kommer samlas ni inomhus. Barnens är trötta och fyllda av nya intryck, upplevelser och minnen. Så snart middagen är uppäten – precis som vanligt var den försvinnande god – glider samtalet in på morgondagens äventyr. Ingen av er har tidigare åkt hundsläde tidigare och magpirret börjar redan infinna sig. Får man klappa hundarna? Hur fort går det egentligen, och får man köra egen släde? Någon annan har börjat fundera på det här med snowboard. Exakt hur svårt är det att åka jämfört med vanliga slalomskidor? Ytterligare en är nyfiken på att ta sig runt sjön eller prova isfiske. Tänk om det nappar!

Tur att dagarna är både lång och många, så att ni hinner med allas önskemål. Allt finns ju så nära till hands och det är låga trösklar till aktiviteter för både barn och vuxna. Dessutom är storstadens stress och jäkt långt borta, här är lunken en helt annan. För att inte tala om friheten i att barnen kan gå utanför dörren på egen hand, utan att ni behöver oroa er. Här leker de tryggt och säkert på egen hand medan ni kan pusta ut och slå er ner på verandan och blicka ut över de snöiga omgivningarna. Någon som sa livskvalitet?

Draghund.
Barn klappar hund.
Det är alltid nära till en minnesvärd aktivitet, vare sig det är hundspann, isfiske, skidåkning eller pulkaåkning som lockar.

Det har varit en minnesvärd resa för hela familjen och morgondagens tur i hundspann blir ett äventyrligt slut på en fantastisk vecka i er alldeles egen stuga i Dalarna.

Hyr stuga i Dalarna

Att bo stuga med självhushåll – vare sig det är på en mer avskild plats eller närmare omgivningen – kan kännas extra tryggt i dessa dagar. Runt om i Dalarna finns flera olika stugor och stugbyar att välja mellan.

Valda filter