Anders Lundin ler i motljus, solen syns bakom mellan träd.

Anders Lundin: ”Lite som ett sommarprat, fast live och bara egna låtar”

Med SVT-program som Allt för Sverige, Mitt i naturen och Allsång på Skansen i ryggsäcken är nog artisten, program­ledaren och skåde­spelaren Anders Lundin känd för de flesta. I mars kommer han till Klockar­gården i Tällberg med vis­före­ställ­ningen Expedition Livet och vi har tagit pulsen på Anders inför showen.


Berätta lite om föreställningen?

– Det är en stillsam mini­musikal framförd sittande, kanske man kan säga. Jag har en berättelse om människans vandring över jorden, om din och min och våra förfäders. Från de första dokumen­terade stegen för tre miljoner år sedan och fram till min promenad med dottern till förskolan nyss. Om de som utvandrade, om mamma som invandrade, om sommar­stugorna dit vi alla en gång om året är på väg. Det är berättelser som knyts ihop av låtar som jag nogsamt knåpat ihop under några år, där texterna väl är det centrala.  

Vad kommer publiken att få uppleva?

– De kommer att känna igen sig i mycket och i slutet, om allt går som det skall, kommer de att sucka och bli lite, lite rörda. Hoppas jag. Tror jag.

Collage: Anders Lundin sitter med en gitarr i knät, en vacker matsal med dukade bord.
När du bokar showen med Anders på Klockargården ingår trerättersmiddag. Du kan också välja ett paket med boende.

Hur ser din relation ut till Dalarna?

– Min starkaste relation har jag till Södra Hörken utanför Grängesberg. Där byggde pappa vår sommar­stuga och där har jag till­bringat alla min barndoms somrar. Det är nog, i mina ögon, den vackraste platsen på jorden. 

Du är en man med många strängar på din lyra, när trivs du som allra bäst?

– En kväll när allt stämmer på scenen är ändå svårslaget.

Vad är annars på gång för dig just nu?

– En pjäs på Uppsala stadesteater, en komedi eller en slags musikal rent av, som jag skrivit och som heter OlofOlof. Den handlar om veten­skaps­mannen Olof Rudbeck och hans tro på att han funnit den sjunkna staden Atlantis – i Uppsala! Och till sommaren spelar vi in Allt för Sverige igen. 


Expedition Livet

Expedition Livet spelas på Klockargården i Tällberg den 11 mars. "Kanske lite som ett sommar­pratar­program, fast live och med bara egna låtar" beskriver Anders showen på sin hemsida.

I föreställningen förmedlas en fängslande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. På scen finns även Jonas Olofsson på bas.

Läs mer och boka