Fiska i Grövelsjön


Här i norra Dalarna är fisket mycket efter­traktat och omtalat i området tack vare sina fina och många strömmande vatten, sjöar och tjärnar. Att gå på fisketur är en natur­upplevelse i sig, här kan du vandra och fiska i orörd fjäll­natur medan du samtidigt njuter av tystnaden och den friska fjälluften. Sommar­nätterna är långa och ljusa så passa på och gå på spännande natt­fiske, då fångas oftast de största öringarna.


I mitten av juni är fisket igång i ån Grövlan, vid Hävlingen och på Långfjället till slutet av augusti. På Grövelsjön pågår fisket året runt. Med fiskekort för Dala fjällfiske och Särna-Idre vattendrag så täcker du nästan hela området! Fiskekort finns att köpa i Hävlingen, på serviceställen i Grövelsjöfjällen.

Vid sjön Hävlingen i Långfjällets Naturreservat ligger Hävlingestugorna, en unik och fantastisk utgångspunkt för dig som vill fiska öring och röding. Nedströms Särsjön i Storån finns kvoterat flugfiske som är legendarisk. Hit tar man sig enklast till fots, ca 13km vandring från Grövelsjön. I området finns även ett antal stugor, raststugor och vindskydd. Båt och kanot finns att hyra. 

Sök innehåll

Välj visning