Barn som klättrar på Högt & Lågt.

Sommar betyder klättring i Rättvik

Med en välbesökt premiärsommar i minnet rustar Robin Ambell med personal för att inleda en ny säsong och locka äventyrliga till klätterparken Högt & Lågt i Rättvik.


Premiärsommaren 2019 för klätterparken i Rättvik lockade hela 7 000 klättrande gäster och nästan lika många medföljande gäster.

- Vi är jättenöjda med första sommaren, vår och sommar var lugn enligt förväntan, men vi hade inte väntat oss det tryck från midsommar till slutet på juli. Då var det mer eller mindre fullt varje dag.

Hög och lågt i Rättvik.

Inför årets säsong 2020 väntar en nervkittlande nyhet för alla modiga.

- Vi har byggt en till bana i år, av det svårare slaget. Det gjorde vi för att vi hade en sådan bra sommar och vi upplevde att vi behövde öka kapaciteten i parken. Vi har även köpt in fler selar. Den nya banan byggdes redan i höstas och ska invigas i maj när vi öppnar för säsongen. Vi är en väldigt familjär park med banor för alla nivåer men vi kände också att vi ville tillgodose önskemålet som vi fått gällande lite fler av dom svårare banorna.

Med anledning av det rådande läget i samhället, vilka åtgärder vidtar ni?

- På Högt & Lågt har vi alltid gästens säkerhet i fokus, vi har rutiner för säkerhet i träden men också för daglig hygien på till exempel hjälmar och selar efter de har varit ute i parken. Just nu lägger vi in fler rengöringsmoment i vår dagliga hantering av hjälmar och karbiner, samtliga gäster får också gratis handskar till aktiviteten, med mera. Vi gör helt enkelt allt vi kan med de förutsättningar vi har.

Kille som klättar bland träden.

Förberedelsearbetet med målet inställt på att öppna för säsongen den 9 maj går enligt planerna.

- Vi siktar fortfarande på en sommar fylld med skratt och glädje på området, trots omständigheterna så är vi ändå peppade på att komma igång. Med dagens förutsättningar hoppas vi på att kunna öppna i maj, tills dess ta hand om er och fortsätt följa myndighetens rekommendationer.

Besök hogtlagt.se för aktuella öppettider och bokning av klättring