Längdskidåkning i Älvdalen


En stor del av Vasaloppsspåret sträcker sig genom bygden och via de klassiska Vasaloppskontrollerna kan du hitta ut i fina skidspår. Eller så väljer du att utforska de mer dolda pärlorna och guldkornen som gömmer slående naturupplevelser.


I Älvdalen finns utmärkta spår för både elit och nybörjare. Vasaloppsarenan går genom Älvdalens kommun och via exempelvis Mångsbodarna, Evertsberg och Risberg utgör perfekta startplatser för dig som vill ta dig ut i välpreparerade spår. Vid Älvdalens skidstadion finns elljusspår längs slingor av varierande längd, där konstsnö som garanterar skidåkning hela vintern. Det finns även längre spår i varierad terräng som utgår från skidstadion och som prepareras vid god snötillgång.

En populär pärla är Rännkölen, som med sina 640 meter över havet är både vackert och snösäkert. Här finns motionsspår som är mellan 5 och 20 kilometer långa och även en värmestuga. Ta gärna med egen matsäck och gör ett stopp vid någon av de vackra platser du möter under skidturen. I Älvdalen med omnejd finns även skidspår med belysning i Åsen, Nornäs och Brunnsberg. Spår för dagsturer finns i Blyberg, Lövnäs och vid Wäsabergen.

Fritextsök

Välj visning