Boende i Älvdalen


Högst upp i Dalarna ligger Älvdalen som en landskapets krona. Härifrån återvänder du hem med stimulerade sinnen och förnyade krafter. Bo på hotellet mitt i byn eller leta dig ut i vildmarken för en riktig naturupplevelse. Boende i Älvdalen bjuder på verklig variation och här finns något både för den som vill ha en lugn weekend och en mer äventyrlig helg utomhus.


Bo nära fiske & vildmark i Älvdalen

I centrala Älvdalen finns boende på både hotell och vandrarhem, för den som vill ha nära till bebyggelse och bekvämligheter. Runt omkring Älvdalen finns sedan ett flertal stugor, stugbyar och lägenheter där du kan bo med självhushåll närmare fiske och vildmark. Fördelen är att hur du än väljer att bo är det alltid nära till fiskevatten, ett skidspår, en vandringsled eller en vacker vy. I Navardalen bor du i vildmarken på riktigt. På vildmarksstationen finns ingen el och inget rinnande vatten – det är bara du, naturen och lugnet. I Älvdalen hittar du dessutom ett av besöksmålen i Kulturresan Dalarna, nämligen Porfyrmuseet med unika samlingar av konstverk i porfyrsten. Vägg i vägg ligger Porfyr- och Hagströmmuseet med instrument från den legendariska tillverkningen i Älvdalen.

Hyr stuga i Älvdalen

Att bo i stuga är ett perfekt sätt att komma nära naturen. I vårt utbud av boende finns en mängd olika stugor att välja mellan, med alltifrån stugor med enklare standard till större villor och lägenheter. Hyr en stuga i Idre Fjäll eller Grövelsjön, med nära till alla skidåkning, vandring, cykling och aktiviteter. Eller boka en något mer avlägsen variant och njut av lugn, ro och att verkligen vara nära vildmarken. 

Boka boende & weekendpaket i Älvdalen

Här kan du läsa mer, välja och boka boende i och omkring Älvdalen. Vi har dessutom samlat weekendpaket och andra paketerbjudanden som är tillgängliga. Hjärtligt välkommen till Älvdalen!

Filter

Sök innehåll

Välj visning