Alpint i Sälenfjällen


I Sälenfjällen finns det mesta inom alpin utförsåkning. Här hittar du Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten, med totalt finns 126 liftar och 186 nedfarter.


Få saker andas vintersemester så mycket som Sälen och Sälenfjällen. Här finns det mesta inom alpin skidåkning samlat på flertalet anläggningar. Med närmast obegränsade möjligheter, är det bara att välja och vraka, utforska utbudet och hitta den plats och den skidåkning som passar just dina behov och önskningar.

Kläppen Ski Resort är den första anläggningen du kommer till i Sälen och här satsas det stort på de yngsta åkarna. Barnen har ett stort eget skidområde och i Snöriket går det att leka med de busiga trollen Trolle och Trolla. Bo nära backen med ski-in/ski-out – bara att knäppa i pjäxorna och ge sig ut i backen. Förutom de fina pisterna är Kläppen också kända för sina snowparks och i deras Junior Snowpark finns många hopp, rails och boxar.

Även Lindvallen är familjevänligt, med ett av Europas största sammanhängande barnområden. Här finns många barn- och nybörjarområden och de flesta backarna är gröna eller röda, vilket gör det enkelt för hela familjen att åka tillsammans. I Lidvallen finns också Experium med äventyrsbad, bowling och bio. Från Lindvallen är det bara att ta transportliften till närliggande Högfjället, som även det bjuder på familjevänlig åkning. Här ligger också Sälens Högfjällshotell med flera högklassiga restauranger.

På Hundfjället finns blandad åkning, med alltifrån barnens favorit Trollskogen till den minst sagt utmanande Väggen för de riktigt hugade. Här finns också den 8-stols expresslift som enkelt och smidigt transporterar hela familjen till toppen av barnvänliga skidbackar. Mellan Hundfjället och nästa skidområde, Tandådalen, finns transportliftar för snabb förflyttning. Tandådalen består sedan i sig av två delar, en med breda carvingbackar och Snow Park samt området runt själva Tandådalstorget med mer utmanande skidåkning. Lägg därtill Stöten, Sälens nordligaste skidanläggning med sin storslagna utsikt över fjällen, och du är redo att planera din skidsemester i Sälen och Sälenfjällen.

Nu är det också möjligt att ta flyget hit till Scandinavian Mountains Airport. Med flygbolaget BRA kan man boka flygresa från Malmö, Ängelholm, Växjö, Göteborg och Stockholm-Bromma. Transfertiden till de olika destinationerna är mellan 10 och 45 minuter.

Sök innehåll

Välj visning