Alpin utförsåkning i Ludvika


Säfsen är nära, dels med sitt läge bara tre timmar från Stockholm och dels ”den närmaste vildmarken”. Här i skogarna utanför Ludvika finns alla möjligheter till en riktigt rolig vintersemester.


Skidanläggningen Säfsen har både snälla och tuffare backar – så att hela familjen kan välja den svårighetsgrad som passar dem bäst. Alla återsamlas sedan på samma ställe vid foten av Solberget – redo att dela upplevelserna från det senaste åket. Här finns 19 nedfarter och 6 liftar, med de natursköna omgivningarna som extra inramning.

I Barnens Skidland är det upplagt för skoj med bland annat snowracerbana, skattjakter och korvgrillning. För de allra minsta finns ett barnområde med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering – allt för att det allra första åket ska bli så roligt som möjligt. För den mer erfarna finns även Säfsen Folkpark med där något större rails, boxar och hopp står för utmaningen.

Stugorna i Säfsen är nyrenoverade och fräscha och i den nybyggda Dalenbyn är husen gjorda så att två familjer bekvämt kan dela på ett hus. Du kan även boka Vargspåret – bekväma och moderna lägenheter direkt vid skidbackarna med unikt ski-in/ski-out-läge.

Välj visning