Alpin utförsåkning i Idre


I Idre finns alla möjligheter till varierad alpin utförsåkning på Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen – tre fantastiska skidanläggningar med tidig snö och fina pister. Upptäck möjligheterna i Dalarnas fjällvärld under en skidsemester i Idre med slalom och härlig skidåkning.


På Idre Fjäll finns skidåkning i fyra väderstreck och det finns alltid har många backar att välja på. Barnen är Idre Fjälls hedersgäster och här finns gott om enkla knappliftar och rullband som hjälper nybörjarna upp för fjället. Askestigen, som slingrar sig genom skogen och slängs vägen, är en favorit där ni möter talande djur, troll och annat spännande. Bland kringaktiviteterna finns möten med den samiska kulturen, ridning, bad, bowling, miniskotrar, pulkabacke, lekpark och mycket mer. Fyll på energin mellan åken med en våffla med sylt och grädde i Fäbodcaféet. Alla stugor och boendeanläggningar på Idre Fjäll har ski -in/ski-out läge, vilket innebär att du kan låta bilen stå orörd hela veckan. Dessutom kör Fjälltåget runt anläggningen, så sikta in dig på en av hållplatserna och hoppa på.

6 km från Idre by, på väg mot Idre Fjäll, ligger Idre Himmelfjäll som är Sveriges nyaste skidanläggning. Idre Himmelfjäll invigdes december 2019 och har 18 pister och 8 liftar. Pisterna är byggda i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog.

20 km norr om Idre ligger Fjätervålen, en anläggning som är välkänd bland alpina fantaster och lockar många av de skidåkare som vill ha en lite större utmaning. Samtidigt är anläggningen, med sina fyra liftar och 18 nedfarter, lagom stor för familjer som vill känna tryggheten i att låta barnen åka på egen hand. Alla återkommer till samma ställe efter sina respektive åk. Skidskola och skiduthyrning finns även de nära till hands.

Sök innehåll

Välj visning