En scen upplyst av blått ljus.

Dalhalla välkomnar artister igen

Publicerad

Det är glada nyheter att i sommar så kommer Dalhalla återigen att kunna välkomna artister och publik till den helt unika arenan. I juni får publikantalet ligga på 500 personer och då Dalhalla är en utomhusarena med plats för en betydligt större publik ser sommaren ljus ut. 

- Det är såklart ett mycket efterlängtat och viktigt besked för oss på Dalhalla som länge varit beredda på att dra i gång. Vi har väntat och framför allt längtat efter att få bjuda vår publik på minnesvärda musikupplevelser igen, nu får vi äntligen chans att göra det. Tanken på att återigen få njuta av musik och underhållning live med vänner har känts långt borta. Vi vet att både publik och artister längtat lika mycket som vi. Inom kort kommer vi att presentera en rad nya evenemang med fantastiska artister, säger Conny Gesar, VD på Rättvik Event.

Hittills är det planerat att artister som Miss Li, Måns Zelmerlöw och Jill Johnson kommer att stå på scenen i sommar, men fler kan det bli.

Läs mer på Dalhallas hemsida.

Nytt teknikområde för biking hos Orsa Grönklitt.

Nytt teknikområde för cykelfantaster

Publicerad

I sommar görs ett nytt teknikområde entré och tar cyklingen i Orsa Grönklitt till nya nivåer som är en del av Biking Dalarna. Teknikområdet består dels av en skillstrail, en maskingrävd stig som slingrar sig genom skogen och bjuder på olika typer av hinder med olika svårighetsgrad för balansträning, kurvträning och utmanande hopplinjer. Som en extra bonus har även ett skillsarea byggts vid stadion, ett mer utpräglat teknikområde med en mängd olika hinder och moduler. Ett bra insteg in i MTB-cyklingens förtrollande värld, där du kan ta några varv innan du åker ut i skogen.

Läs mer: Orsa Grönklitt

Kvinna i våtdräkt en solig sommardag.

Vansbrosimningen satsar på Home Edition

Publicerad

Vansbrosimningen kommer även i år att ställa in alla sina lopp och istället satsa på Vansbrosimningen Home Edition på grund av pandemin.

– Vi ser inte att det går att genomföra med de restriktioner som råder, säger Tomas Viker, Vansbrosimningens generalsekreterare. Det handlar också om att vi behöver ha en startsträcka för förberedelserna inför våra lopp, vilket inte är möjligt just nu, och att vår säkerhetsorganisation behöver personal från sjukvården. Den kan vi inte belasta ytterligare som läget är nu, fortsätter han.

Deltagarna som har anmält sig till något av årets lopp kan istället välja att flytta sin anmälan till år 2022, eller att få tillbaka hälften av sin anmälningsavgift och delta i Vansbro Home Edition. Home Edition tar Vansbrosimningen hem till deltagaren, som kan genomföra loppet i valfritt vattendrag och sedan registrera sitt resultat online.

Läs mer: Vansbrosimningen

Visualisering av kårebocken i Falun.

Ny kårebock snart på plats

Publicerad

En hyllning till Världsarvet Falun – och till den nedbrunna kårebocken. Det är tanken bakom det nya sju meter höga landmärket som snart är på plats.

Tomrummet efter kårebocken som brann ner förra våren har märkts både på plats vid Falu Gruva och i Falubornas hjärtan. Nu står det klart att ett nytt monument ska uppföras på platsen och det ska enligt planerna avtäckas den 13 december, på dagen 20 år efter utnämningen av Världsarvet Falun.

– Den gemensamma historien, med berättelsen om hur Kåre hittade platsen som blev Falu Gruva, är kärnan i hela världsarvet. Därför känns det bra att det nya monumentet hedrar kårebocken med den välkända silhuetten, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva.

Läs mer: Falu Gruva

Glampingtält med solstolar utanför tältet.

Leksand Strand får 5 campingstjärnor

Publicerad

Leksand Strand får fem stjärnor av Svensk Klassificering. Med ett naturskönt läge alldeles intill Siljans strand och med Leksand Sommarland som närmaste granne är Leksand Strand en mycket populär familjecamping.

– Leksand Strand är en fantastisk boendeanläggning med ett brett utbud som slår det mesta. Vi är givetvis oerhört glada att vi nu knipit den femte stjärnan och ser fram emot högsäsongen som drar igång vecka 25, säger Rony Forsberg VD på Leksand Resort och platsansvarig för Leksand Strand.

Läs mer: Leksand Strand

isbjörnar som åker kana på en snöhög.

Efterlängtad isbjörnsunge född i Orsa Rovdjurspark

Publicerad

Torsdagen den 3 december hördes det efterlängtade skriket från idet i Orsa Rovdjurspark; en isbjörnsfödsel har skett.

– Födseln av en unge är en stor framgång både för Rovdjursparken och arten isbjörn. Vi i parken har under många år lagt ner otroligt stort engagemang och resurser för att försöka åstadkomma tillökning hos våra isbjörnar, säger djurparkschefen Pernilla Thalin.

Genom att hålla isbjörn har parken en unik möjlighet att utbilda, informera och förhoppningsvis inspirera allmänheten till att vilja lära sig mer om arten och hoten mot den.

Läs mer: Orsa Rovdjurspark