Kille på fartfylld tur med sin cykel.

Välkommen till Lugnet


Lugnet i Falun är ett av nordens mest kompletta område för sport och friluftsliv. Vintertid är arenan mest känd för längdskidåkning i världsklass, men de senaste åren har Lugnet satsat hårt på att bli en lika bra arena för MTB på sommaren. Här har du allt inom 500 meter, arena, boende, mat och annan service. Falu stadskärna med sitt breda utbud ligger endast någon minuts cykeltur härifrån. Varför inte passa på en cykeltur i världsarvsmiljö när du ändå är här?


Läs mer om lederna

Information

Startplats för cykelleder: I sprintbacksområdet hittar du SSAB MTB Arena. Här finns rastplats med cykelställ och återvinningskärl. Startplatsen är även målgång för samtliga leder.
Parkering: Stor gratisparkering i höjd med ishallen. Betalparkering intill station samt vid Lugnets sportcenter. Vi har även en cykelparkering (Bikebox) med möjlighet att låsa in upp till 4 cyklar i varje box, området har tre boxar. Du hittar Bikebox vid Lugnets Sportcenter, nyckel hämtas i receptionen.
WC: Vid hästskon på skidstadion samt på Lugnets Sportcenter.
Cykeltvätt: Vid startplatsen på SSAB MTB Arena
Cykelverkstad: Välj mellan tre olika cykelverkstäder i Falun: BikeTown, KBKBikes eller Cykel & Fjällspecialisten.
Dusch/omklädning: Dusch, omklädningsmöjligheter och bastu ingår när du löser spåravgift på Lugnet.
Boende: Lugnets Camping på området.
Café/Kiosk: Lugnets Sportcenter och Lugnets Camping i receptionen
Restaurang: Besök visitdalarna.se
Kontakt: 023-654 00
Hemsida: www.lugnet.se
Hitta hit: Lugnetvägen 83, 791 83 Falun

Pumptrack hittar du strax nedanför startplatsen. Pumptracken ingår i bansträckningen av Lugnets XCO men är byggd så att alla kan cykla här. Teknikområde här finns byggda hinder och stenkistor att öva på. Området ligger nedanför startplatsen.