Cykla på Lugnet i Falun


Klassiska Lugnet i Falun, med sin fantastiska idrottsmiljö och bredd av faciliteter, har utvecklats till en given mötesplats och arena för MTB-cykling.


Här finns välskötta cross country- och utförsleder samt teknikbanor som testar din förmåga och bygger både kondition och kunnande.

Lugnet är också en bra utgångspunkt för turcykling i Falu stad som begåvats med titeln världsarv. Från cykelsadeln kommer du nära alla de historiska sevärdheterna. Läs mer om cykling vid Lugnet.

Läs mer om lederna

Information

Startplats för cykelleder: I sprintbacksområdet hittar du SSAB MTB Arena. Här finns rastplats med cykelställ och återvinningskärl. Startplatsen är även målgång för samtliga leder.
Parkering: Stor gratisparkering i höjd med ishallen. Betalparkering intill station samt vid Lugnets sportcenter. Vi har även en cykelparkering (Bikebox) med möjlighet att låsa in upp till 4 cyklar i varje box, området har tre boxar. Du hittar Bikebox vid Lugnets Sportcenter, nyckel hämtas i receptionen.
WC: Vid hästskon på skidstadion samt på Lugnets Sportcenter.
Cykeltvätt: Vid startplatsen på SSAB MTB Arena
Cykelverkstad: Välj mellan tre olika cykelverkstäder i Falun: BikeTown, KBKBikes eller Cykel & Fjällspecialisten.
Dusch/omklädning: Dusch, omklädningsmöjligheter och bastu ingår när du löser spåravgift på Lugnet.
Boende: Lugnets Camping på området.
Café/Kiosk: Lugnets Sportcenter och Lugnets Camping i receptionen
Restaurang: Besök visitdalarna.se
Kontakt: 023-654 00
Hemsida: www.lugnet.se
Hitta hit: Lugnetvägen 83, 791 83 Falun

Pumptrack hittar du strax nedanför startplatsen. Pumptracken ingår i bansträckningen av Lugnets XCO men är byggd så att alla kan cykla här. Teknikområde här finns byggda hinder och stenkistor att öva på. Området ligger nedanför startplatsen.