Lugnet i Falun


Klassiska Lugnet i Falun, med sin fantastiska idrottsmiljö och bredd av faciliteter, har utvecklats till en given mötesplats och arena för MTB-cykling. Här finns välskötta cross country- och utförsleder samt teknikbanor som testar din förmåga och bygger både kondition och kunnande.


Läs mer om lederna

Lugnet MTB-leder börjar på VM-arenan och går sedan ut i Lugnets Naturreservat där cyklisterna bjuds på en härlig mix av handbyggda stigar, naturliga singletracks och fina utsiktspunkter. På arenan finns även en cykellekplats och en teknikbana för teknikträning.

Valda filter

Startplats för cykelleder: I sprintbacksområdet hittar du 31 MTB Arena. Här finns rastplats med cykelställ och återvinningskärl. Startplatsen är även målgång för samtliga leder.
Parkering: Stor gratisparkering i höjd med ishallen. Betalparkering intill stadion samt vid Lugnets sportcenter. Här finns även en cykelparkering (Bikebox) med möjlighet att låsa in upp till 4 cyklar i varje box, området har tre boxar. Du hittar Bikebox vid Lugnets Sportcenter, nyckel hämtas i badhus- receptionen.
WC: Vid hästskon på skidstadion samt på Lugnets Sportcenter.
Cykeltvätt: Vid startplatsen på 31 MTB Arena
Dusch/omklädning: Dusch, omklädningsmöjligheter och bastu ingår när du löser spåravgift på Lugnet.