Avkoppling framför eldstad.

Koppla av på spa i Tällberg – Dalecarlia inviger ny spaavdelning

Med varma utomhuskällor, nya pooler, yogasal, bastuavdelningar och behandlingsrum tronar nu ett riktigt hälsotempel på höjden i Tällberg. Känn det avkopplande lugnet på Dalecarlias nya spa.


En riktigt kall decembermorgon, en januaridag när dagsljuset knappt bryter igenom eller efter ett intensivt träningspass. Det finns många tillfällen när kroppen och själen behöver lite extra omtanke. Dalecarlia Hotel & Spa öppnade nyligen sitt nya spa där 1500 kvadratmeter förstklassig avslappning väntar.

– Det är så roligt att kunna erbjuda gästerna de här fina ytorna. Här kan de verkligen koppla av och det finns gott om utrymme så de inte går på varandra, säger Dalecarlias hotelldirektör och vd, Ann-Louise Gustafsson.

Här går det att yoga kroppen mjuk, boka en skön behandling och uppleva sensationen av morgonens frost under fotsulorna för att sedan stiga ner i rykande varmt vatten i utomhuskällan och blicka ut över de omgivande bergen. Eller ta ett dopp i stora bassängen, få en bubblande massage och sitta i den stora bastun, där lavarna är så nya att de doftar friskt av trä.

Yoga, gym, bubbelpool och bastu

Dalecarlia hade även tidigare en stor spaavdelning, men den har nu renoverats och byggts ut. Nu ryms yogasal, gym, fräscha omklädningsrum med basturum, två bubbelpooler, gemensam ångbastu och torrbastu, relaxrum och behandlingsrum under ett och samma tak. Ute på terrassen finns två stora varma källor, en stilla och en twinmassagepool.

– Det bästa är helheten, att vi nu har ett helt hus för träning, spa och välmående. Inredningen är också superläcker och passar så bra i naturen här, säger Ingela Léman, sälj- och marknadschef med bakgrund som spachef.

Hon trivs väldigt bra i de nya lokalerna, där vacker blygrå skiffer pryder väggar och golvytor, träpaneler ger värme och välplanerad belysning bidrar till den goda stämningen. Anläggningen är modern rakt igenom med nytt rengörings- och uppvärmningssystem. Bland annat tas värmen från de varma poolerna tillvara och återcirkulerar.

Total avkoppling för alla sinnen Efter en stunds kryssande mellan olika pooler, basturum, vilstolar och duschar, både inomhus och utomhus, blir stegen långsammare och en favoritplats intas. Så småningom fastnar blicken långt bortom Siljansringens berg. Värme, vatten och harmonisk estetik är effektivt för att få alla kroppens sinnen och muskler att slappna av.

– Vi hoppas att vårt spa blir en naturlig del i att gästa Tällberg. Hit kommer man för att tanka energi och årstiden spelar ingen roll. Och alla besök förbokas, så att vi kan begränsa antalet gäster, säger Ann-Louise.

Hon tillägger att ett än mer ultimat spabesök efterföljs av en härlig middag i hotellets restaurang.

Inomhuspool på Dalecarlias spa.
Den nya spaavdelningen på Dalecarlia Hotell i Tällberg är 1500 kvadratmeter stort och innehåller bland annat både inom- och utomhuspooler.

Temahelger med löpning, dans eller yoga

För den som går på spa mitt på dagen erbjuds enklare mat på serveringen. Sallad, toast, nachos, smoothie och fruktsallad kan avnjutas i en skön fåtölj vid stora poolen.

Aktivitets- och njutningsmässigt finns här något för alla och hotellet har flera olika paketerbjudanden som inkluderar spaupplevelser. Framöver presenteras också temahelger med löpning, dans eller yoga med klasser som hålls av professionella instruktörer.

– Det här är en satsning som ligger helt rätt i tiden. Vi har länge haft stor efterfrågan på spa, träning och friskvård, säger Ann-Louise och avslöjar att det finns ännu fler planer på gång.

Om Dalecarlia Spa

  • 1500 kvadratmeter.
  • Invigdes i november 2020.
  • Inom- och utomhuspooler.
  • Möjlighet att boka behandlingar.
  • Utsikt över Siljan.
  • Servering med lättare rätter.
  • Även barnfamiljer är välkomna på bestämda tider.