Gårdsbutiker, saluhall och öppna producenter


Här kan du handla närodlat och nyskördat allt efter vad säsongen kan erbjuda men även lagrade ostar, handgräddat knäckebröd, den lokala varianten av tunnbröd, tuttul, och samiska delikatesser. Alla våra gårdsbutiker är öppna under skördesäsongen och flera av dem även större delen av året, till exempel Sahlins Struts, nyöppnade Renbiten deli i Falun, Rättviks Tunnbrödsbageri och Murboannas Ost.


I saluhallen vid den goda mötesplatsen Stora Skedvi Bröd finns ett stort utbud av råvaror och produkter från våra lokala mat- och dryckesproducenter. Vägg i vägg finns även det unika knäckebrödsbageriet som gräddar gott bröd för hand i vedeldade ugnar. Slå dig ned en stund i bageriet och njut av dofterna och värmen från ugnarna och givetvis kan du handla det goda knäckebrödet i saluhallen.

Dalarna erbjuder en mångfald av mat- och dryckesproducenter. Viktigt för våra producenter som är med i Taste of Dalarna är hantverket bakom den egenproducerade produkten och att den görs från grunden på platsen med råvara från i första hand Dalarna och i andra hand från Sverige så långt det är möjligt.

Valda filter