Gårdsbutiker, saluhall och öppna producenter


Här kan du handla närodlat och nyskördat allt efter vad säsongen kan erbjuda men även lagrade ostar, handgräddat knäckebröd, den lokala varianten av tunnbröd, tuttul, och samiska delikatesser. Alla våra gårdsbutiker är öppna under skördesäsongen och flera av dem även större delen av året, till exempel Sahlins Struts, nyöppnade Renbiten deli i Falun, Rättviks Tunnbrödsbageri och Murboannas Ost.

Dalarnas saluhall heter Visthusboden och är en del av den goda mötesplatsen Kulinariet i Stora Skedvi. På hyllorna här finns ett stort utbud av råvaror och produkter från våra lokala mat- och dryckesproducenter. Vägg i vägg finns även det unika knäckebrödsbageriet Skedvi bröd som gräddas för hand i vedeldade ugnar. Slå dig ned en stund i bageriet och njuta av dofterna och värmen från ugnarna och  givetvis kan du handla det goda knäckebrödet i Visthusboden.

Dalarna erbjuder en mångfald av mat- och dryckesproducenter. Viktigt för våra producenter som är med i Taste of Dalarna är hantverket bakom den egenproducerade produkten och att den görs från grunden på platsen med råvara från i första hand Dalarna och i andra hand från Sverige så långt det är möjligt.

Valda filter