En vit och brun islandshäst i fokus med tre hästar och ett hus i bakgrunden.

Sör Sellnäs Turridning på islandshästar

Hos Sör Sellnäs Islandshästar kan du alltid vara säker på att få en erfaren guide. Vi har över 20 års erfarenhet av islandshästar och har arrangerat turridning och långturer sen 1996.

Boka

Beskrivning

Jonas Fjellgren har bedrivit turridning sedan 1996 och har tillsammans med sina hästar genomfört över tusentals turridningar genom Dalarnas fantastiska natur.
Hästarna är handplockade och tränade för att ge dig som ryttare en trygg och rolig tur.
Det finns turer för dig som aldrig ridit förut, lätta snälla hästar som töltar ”av sig själv” och för dig som har en stor riderfarenhet finns det även hästar till aktiv tävlingsnivå. Ange din ridkunskap vid bokning, det är för att kunna bemöta dina önskemål på bästa sätt.

Det finns möjlighet att låna ridhjälm. Efter att du blivit tilldelad din häst får du en genomgång i den isländska ridningen och vad du bör tänka på för att få den bästa upplevelsen av islandshästens gångart tölt. Sedan blir det en tur genom tunaslätten genom skogar och över ängar med utsikt över dalen och inramat av bergen.
Turerna är häftiga alla årstider, ridning sker i alla väder, klä dig efter vädret.

Turerna vänder sig i huvudsak till dig som är vuxen. Barn över 12 år är välkomna att följa med på turen i målsmans sällskap. Har du yngre barn med riderfarenhet och som är vana vid att vara ute några timmar aktivt, rådgör då med Jonas eller Gemma vid bokning.
Obs! Då islandshästen är en mindre hästras så är det en maxvikt för ridande på 80 kg.
På turerna kan det vara upp till 12 st ridande per tillfälle.

För mer information besök Sör Sellnäs Islandshästars hemsida.
De tar emot bokningar via mail och telefon, se kontaktuppgifter längre ner.

Välkommen på en oförglömlig tur på fantastiska islandshästar!

Vägbeskrivning

Från Borlänge

Kör mot Örebro. Passera IKEA och Kupolen, fortsätt mot Örebro 5 minuter. Därefter följ skylt "Ridcenter" till vänster. Följ skyltar "Islandshästar" 150 m, därefter är du framme. Varmt välkommen!

Från Ludvika

Kör mot Borlänge. 36 km från Ludvika ser du en stor hästgård med reklamskyltar på ridhusets gavel och en stor skylt "Sör Sellnäs Islandshästar" på långsidan. Därefter följ skylt "Ridcenter" till höger. Följ skyltar "Islandshästar" 150 m, därefter är du framme. Varmt välkommen!