Två längdskidåkare i skogen bland vintriga träd.
Isbjörn som dricker vatten på Orsa Rovdjurspark.
Stuga med grästak på Orsa Grönklitt.

Orsa Grönklitt


Äventyr, rovdjur och mer tid tillsammans. Upplev vyerna, vänligheten och variationen året runt i Orsa Grönklitt. Välkommen till en nära och komplett semester.


När du passerar Dalälven på väg norrut har många långt kvar på sin resa till fjällen, men du är nästan framme. Strax norr om Orsasjön börjar de djupa dalaskogarna på riktigt, med inspirerande vildmark, suggestiva myrar och blånande vidder. Upptäck nära och storslagna miljöer som du inte trodde fanns.

Vintertid i Orsa Grönklitt kan du njuta av valfriheten, som längdskidåkning genom en storslagen natur. Totalt finns det 130 kilometer spår över myrar och genom dalaskogar. Eller åk i de alpina backarna som finns i flera väderstreck. Du väljer själv om det ska kittla i magen eller bli ett åk med högsta mysfaktorn. Dessutom finns det där som sätter extra guldkant på semestern. Som möjligheten att skida bredvid isbjörnar, tigrar eller något av de andra djuren i rovdjursparken.

Orsa Grönklitt har något för alla åldrar. Barnvänligheten är påtaglig och märks inte bara i backar och spår utan också genom ett generöst utbud av aktiviteter för anläggningens yngsta gäster. Här kan hela familjen uppleva naturnära äventyr som skotersafari och hundspann.

Sommaren i Orsa Grönklitt bjuder på spännande utmaningar, men även tid för avkoppling intill vatten och skogar. Upptäck trailrunningleder, spännande cykelleder, paddling på Rädsjön, bad i poolen och Bärras äventyrsstig. Njut av mysigt boende, bra restauranger och allt naturen har att erbjuda, precis utanför knuten. Allt är nära och enkelt i Orsa Grönklitt, på gångavstånd.

Erbjudanden

Boende

I Orsa Grönklitt hittar du boende för alla typer av sällskap, oavsett hur många ni är och vad ni väljer att göra här under er semester. Mest populära är självhushållsstugorna som finns i olika storlekar. Här finns allt från genuina timmerstugor till nybyggda moderna parhus med milsvid utsikt. Förutom stugor kan du även bo i lägenhet, på vandrarhem och såklart på camping i bästa läge på Grönklittstoppens sida.

Aktiviteter

Se och läs mer om de aktiviteter som finns på och runt om Orsa Grönklitt.

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Orsa Grönklitt och Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.