Entren till Murboannas Butik & Cafe

Murboannas Gårdsmejeri & Gårdsbutik

Gårdsmejeri med café och butik. Ett utflyktsmål med fokus på närproducerat.

Beskrivning

Butiken
I butiken hittar du Murboannas egna sortiment i variation av ostar, gårdens smör och ostkaka. Här finns också delikatesser från hela Dalarna, marmelader, korvar, senap, saft, sylt, oljor, kaffe och te. Det här är några av Murboannas leverantörer Liss-Ellas Senap, Rältagården, Björgården, Skedvi Bröd med flera. Det finns även ett litet urval av hantverk.

Caféet
I caféet serveras lunch, osbricka, fika och glass. Evenemang som Efteriddags-the, Kafferep, Eldkvällar och annat förekommer många gånger om året. Med kohagar inpå knuten ges en naturnära känsla och som besökare kan du njuta av utsikten bakom de stora panoramafönstren eller ute på balkongen.

Mejeriet
I det nybyggda mejeriet finns allt som behövs för att göra våra ostar. Mjölken, den viktigaste ingrediensen, hämtas hos närmaste gård som ligger knappt en kilometer bort. Ta gärna en titt in genom fönstret mellan mejeriet och butiken, eller varför inte boka in en grupp och få lyssna till berättelsen om MurboAnnas och hur de gör ost.

Fakta

  • Infopoint
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Du hittar Murboannas Ost strax söder om Borlänge, i riktning Ludvika. Mejeriet är lätt att nå från RV 50, därifrån är det skyltat.