Entren till Murboannas Butik & Cafe

Murboannas Gårdsmejeri & Gårdsbutik

Anna är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Där driver hon ett eget gårdsmejeri där hon tillverkar ost. Öppettider: Sommarsäsongen 2020 startar 12/6 Öppet alla dagar. Måndag - Söndag kl.11.00-17.00

Information

Anna Reyier är husdjursagronomen som sadlade om och lärde sig allt om ystningens ädla konst. Det brinnande intresset för osttillverkning har lett till att det lilla mejeriet hemma i källaren nu har flyttat till ett större, helt nybyggt mejeri i byn Murbo. Anna och maken Mats satsar rejält och verksamheten växer till att även omfatta café och gårdsbutik.

Butiken
I butiken säljs alla egna produkter, Murboannas egna öl. Du hittar också delikatesser från hela Dalarna, marmelader, korvar, oljor, kaffe och te från tex Sahlins struts, Liss-Ellas Senap, Siljanslax, Rältagården, Björgården med flera.

Caféet
I caféet serveras glass, fika,sallader och paj. Läget med kohagar inpå knuten ger en naturnära känsla och som besökare kan du njuta av utsikten bakom de stora panoramafönstren eller ute på balkongen.

Mejeriet
​​​​​​​I det nybyggda mejeri finns allt som behövs för att skapa produkterna. Mjölken, den viktigaste ingrediensen, hämtas hos närmaste gård som ligger en kilometer bort.
Ta gärna en titt in genom fönstret mellan mejeriet och butiken, eller varför inte boka en privat guidning där du får prova på att ysta?


Fakta

  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Du hittar Murboannas Ost strax söder om Borlänge, i riktning Ludvika. Mejeriet är lätt att nå från RV 50, därifrån är det skyltat.