CBIS 5927082
Visa på karta

Murboannas Gårdsmejeri & Gårdsbutik

Anna är uppvuxen i en liten by som heter Murbo, därav namnet Murboanna. Där driver hon ett eget gårdsmejeri där hon tillverkar ost.

Information

Anna Reyier är husdjursagronomen som sadlade om och lärde sig allt om ystningens ädla konst. Det brinnande intresset för osttillverkning har lett till att det lilla mejeriet hemma i källaren nu har flyttat till ett större, helt nybyggt mejeri i byn Murbo. Anna och maken Mats satsar rejält och verksamheten växer till att även omfatta café och gårdsbutik. Ett utflyktsmål med fokus på närproducerat och äkta in i minsta detalj.

Butiken
I butiken säljs så klart alla egna produkter, men du hittar också delikatesser från hela Dalarna. Marmelader, korvar, oljor, kaffe och te är några exempel på godsaker. Du hittar dessutom Murboannas egna öl.

Exempel på varumärken: Sahlins struts, Liss-Ellas Senap, Siljanslax, Rältagården, Björgården med flera.

Caféet
I caféet serveras glass, fika,sallader och paj. Läget med kohagar inpå knuten ger en naturnära känsla och som besökare kan du njuta av utsikten bakom de stora panoramafönstren eller ute på balkongen.

Mejeriet
Välkommen in till hjärtat. ​​​​​​​I det nybyggda mejeri finns allt som behövs för att skapa produkterna. Mjölken, den viktigaste ingrediensen, hämtas hos närmaste gård som ligger en kilometer bort. På så sätt kan du som konsument vara säker på att mjölken håller bästa möjliga kvalitet, men framförallt att den inte transporteras mer än några hundra meter.

Ta gärna en titt in genom fönstret mellan mejeriet och butiken, eller varför inte boka en privat guidning där du får prova på att ysta?

Djur
Gårdens stjärnor heter ​​​​Flora, Törnrosa och Hjärtrud. De betar fritt på markerna runt om i Murbo och går utomhus året runt. Det går jättebra att klappa, men om du vill gå in i hagen och träffa korna så är det bäst att du frågar husse och matte först. Korna hoppas framöver att få sällskap i hagen av några söta får.

Välkommen!

Faciliteter och service

  • Handikappvänligt
  • Hiss
  • Handikappanpassat

Vägbeskrivning

Du hittar Murboannas Ost strax söder om Borlänge, i riktning Ludvika. Mejeriet är lätt att nå från RV 50, därifrån är det skyltat.