Entren till Murboannas Butik & Cafe

Murboannas

Mejeri med café, restaurang och gårdsbutik. Ett utflyktsmål med fokus på närproducerat.

Boka

Beskrivning

Murboden
I butiken, Murboden hittar du Murboannas egna sortiment i variation av ostar, gårdens smör och ostkaka. Här finns också delikatesser från hela Dalarna, marmelader, korvar, senap, saft, sylt, oljor, kaffe och the. Det här är några av Murboannas leverantörer, Sahlins struts, Liss-Ellas Senap, Siljanslax, Rältagården, Björgården med flera. Det finns även ett litet urval av hantverk.

Caféet & Restaurangen
Hos Murboannas serveras lunch, ostbricka, fika och glass. Evenemang som eftermiddags-the, kafferep, eldkvällar och mycket annat förekommer flera gånger om året. Med kohagar inpå knuten ges en naturnära känsla och som besökare kan du njuta av utsikten bakom de stora panoramafönstren eller ute på balkongen.

Mejeriet
I mejeriet finns allt som behövs för att göra våra ostar. Mjölken, den viktigaste ingrediensen, hämtas hos närmaste gård som ligger knappt en kilometer bort. Ta gärna en titt in genom fönstret mellan mejeriet och butiken, eller varför inte boka in en grupp och få lyssna till berättelsen om Murboannas och hur de gör ost.

Bra att veta

  • Infopoint
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Du hittar Murboannas Ost strax söder om Borlänge, i riktning Ludvika. Mejeriet är lätt att nå från RV 50, därifrån är det skyltat.