Två personer sätter på hundarna selar.

Hundspann med övernattning i Sälen

Med start från Sälen åker du med på ett äventyr med Fjälläventyrs hundar ett dygn. Ett minne för livet för både nybörjare och lite mer luttrade äventyrare blir det. Generellt kan man säga att ju tidigare på säsongen turen utgår, desto tuffare förhållanden. Turen anpassas efter deltagarna och dagens väderförutsättningar.

Boka

Beskrivning

Turen går över våra fjäll ner genom skogen till Vålbrändans gamla fäbodvall. Här hämtas dricksvatten i hink och värme utvinns från ved i braskaminer eller öppen eld – så lagas också all mat. Den här turen ger dig en fördjupad kunskap i hundspannskörning och tillsammans sätter vi ihop våra team innan vi kör i väg ut i vildmarken.

Du bor i stuga eller tält – beroende på önskemål. Här finns bastu och möjlighet att transportera både dryck och mat separat vilket gör att turen kan bli lika avkopplande och lyxig som spännande.
På hundspann kör man två och två. Det är ett smidigt sätt för att kunna hjälpas åt med att spänna för sina hundar, under själva körningen och slutligen för att utfodra sina kollegor som man efter en full dag har skapat ett väldigt speciellt band med.