Publik tittar på trav.

DalaTravet Rättvik

Dalatravet Rättvik är en säsongsbana där tävlingar huvudsakligen anordnas under sommaren. Rättviksbanan lockar varje sommar tiotusentals åskådare.

Boka

Beskrivning

Travsporten i Dalarna har gamla anor. Länets båda travbanor i Rättvik och Borlänge (Romme) invigdes 1955. Den lilla banan i Rättvik har fostrat stjärntränare som Olle Goop och Jim Frick. Två av dagens toppar på Rättviksbanan är Leif Witasp och Kajsa Frick.

För dig som sommarturistar i Dalarna så finns alltid chansen att planera in ett besök på Rättvikstravet. Tävlingar anordnas varje måndag under hela juli. De största tävlingarna är Midsommartravet med Grand Slam V75, Sommartravets final med V75 och inte minst, Henning Mårthans minneslöpning med V64. Det är även tradition att köra travtävlingar i samband med Rättviks marknad i både maj och oktober.

Under besöket på DalaTravet Rättvik kan du stå utomhus i kortärmat, sola dig och njuta av maten från någon av grillarna som finns på området. Eller varför inte ta med dig egen solstol och picknickkorg?

Programändringar och resultat på talsvar: 0771-10 20 56.

Vägbeskrivning

Från Rättvik: kör norrut mot Sportfältet/Travbanan, ca 1 km till Hedslunds idrottsplats. Travbanan ligger direkt norr om idrottsplatsen (följ skyltar).