CBIS 4940470
Visa på karta

Oppigårds Bryggeri AB

Bryggeriet är beläget i byn Ingvallsbenning, 8 km utanför Hedemora. I vårt sortiment finns flera olika ölsorter bl a ale, stout och lageröl. Produktionen startade i liten skala 2004 och i dag är Oppigårds ett stort bryggeri bland de små Svenska bryggerierna.

Information

Vi tar gärna emot besökare på bryggeriet. Vi har två olika former för besök.

Sommartid from v. 26 till v 32:
Sommarpub i bryggeriets besökslokal och på vår uteplats. Vi har öppet tisdag, onsdag och torsdag kväll. Det är en öppen tid så ingen föranmälan behövs. Alla i familjen är välkomna men för att provsmaka öl är åldersgränsen 18 år. På pubkvällarna serverar vi vårt öl i provningsglas á 15 cl. På menyn finns även en kallskuren lokalproducerad maträtt samt Skedvibröd med Gustafskorv förstås.

Årets övriga veckor:
Visningar av bryggeriet för grupper. För visning behövs förbokning. Visningarna är på kvällstid på vardagar och em. på lördagar och tar ca tre timmar. Vi välkomnar alla i familjen till våra visningar men för att provsmaka öl är åldersgränsen 18 år. Under en visning berättar vi om vårt bryggeris historia, om råvaror och bryggprocess samt ser hur våra brygghus, tankhall och tapplina ser ut. Det finns också möjlighet att lägga till ett provsmakningspaket av vårt öl och att förbeställa mat som är tillagad med vårt öl. För bokning av visning se kontaktuppgifter nedan!

Faciliteter och service

  • Närproducerat

Vägbeskrivning

Från riksväg 70/väg 270 Gussarvsrondellen, kör mot Centrum. Fortsätt genom nästa rondell och följ skyltning mot Vikmanshyttan. Efter 4 km, sväng vänster mot Turbo. Efter 3,5 km kommer ni till ett vägskäl där ni håller höger mot Turbo. Följ vägen ca 400 m och ni ser då en liten skylt "Oppigårds", sväng höger in på den lilla gårdsvägen och ni är framme!