CBIS 4940470
Visa på karta

Oppigårds Bryggeri AB

I sortimentet finns flera olika ölsorter bl a ale, stout och lageröl. Produktionen startade i liten skala 2004 och i dag är Oppigårds ett stort bryggeri bland de små Svenska bryggerierna.

Information

Bryggeriet tar gärna emot besökare och erbjuder två olika former för besök:

Sommartid from v. 27 till v 32:
Sommarpub 2020 i bryggeriets besökslokal och på uteplatsen. Öppet tisdag, onsdag och torsdag kväll. Det är en öppen tid så ingen föranmälan behövs. Alla i familjen är välkomna, men för att provsmaka öl är åldersgränsen 18 år. På pubkvällarna serveras bryggeriets öl i provningsglas á 15 cl. På menyn finns även en kallskuren lokalproducerad maträtt samt Skedvibröd med Gustafskorv.

Årets övriga veckor:
Visningar av bryggeriet för grupper. För visning behövs förbokning. Visningarna är på kvällstid på vardagar och eftermiddagar på lördagar och tar ca tre timmar. Alla i familjen är välkomna till visningarna, men för att provsmaka öl är åldersgränsen 18 år. Under en visning berättar personalen om bryggeris historia, råvaror och bryggprocess samt visar hur brygghuset, tankhall och tapplina ser ut. Det finns också möjlighet att lägga till ett provsmakningspaket av bryggeriets öl och att förbeställa mat som är tillagad med bryggeriets öl.

Fakta

  • Närproducerat
  • Taste of Dalarna

Vägbeskrivning

Från riksväg 70/väg 270 Gussarvsrondellen, kör mot Centrum. Fortsätt genom nästa rondell och följ skyltning mot Vikmanshyttan. Efter 4 km, sväng vänster mot Turbo. Efter 3,5 km kommer ni till ett vägskäl där ni håller höger mot Turbo. Följ vägen ca 400 m och ni ser då en liten skylt "Oppigårds", sväng höger in på den lilla gårdsvägen och ni är framme.