CBIS 6120978
Visa på karta

Klosters Herrgård

I en idyllisk bruksmiljö från 1700-talet ligger Klosters herrgård. Den porlande Klosterån rinner på var sida om gården och här kan du sova gott till forsens brus i något av herrgårdens rum.

Information

Vid gården ligger ett museum där du kan läsa om brukets glansdagar med bland annat kruthusepokens storhetstid på 1700-talet och Sveriges första plåtvalsverk. Du kan besöka ruinerna efter Sveriges nordligaste kloster och strosa runt i gårdens engelska park som restaurerats och återinvigs i maj 2019.

Gästrummen är inrymda i herrgårdens övervåning med separat ingång. Det finns 4 rum med 2 bäddar i varje. Till detta hör det två sällskapsrum och ett pentry med två kokplattor och kyl..
Till rummen hör 2 badrum med dusch. Rummen går att hyra per natt eller veckovis.

Pris - 600 SEK per person och natt utan frukost i dubbelrum. 700 SEK per person i enkelrum. I priset ingår sänglinne och handdukar. Önskas frukost tillkommer 100 SEK per person.

Klosters Herrgård är ett utmärkt boende för alla som vill rå sig själv och njuta av stillheten. Ryttare med hästar är varmt välkomna.

Klosters Herrgård är belägen i södra Dalarna ca 18 km från Hedemora utefter Husbyringen (en ca 6 mil lång natur och kulturvårdsled). På gården drivs jordbruk med dikor som betar i hagarna. Trefaldighetskällan förser gården med livgivande vatten. Här är nära till varierande fiske, bad, naturreservat, fågelskådning, vandringsleder, vildmark, bär, svampplockning, konst och marknader samt restauranger

Faciliteter och service

  • Konferensrum
  • Två eller fler sovrum
  • Sängkläder uthyres