Grövelsjön, STF Fjällstation
4.5/5

Grövelsjön, STF Fjällstation

Lugn och ro, tystnad och frisk luft Här finner du den personliga atmosfären. Sätt dig till bords i matsalen 816 m ö h, och se ut mot de norska fjällen på andra sidan gränsen. Avnjut en trerätters middag med ekologiska ingredienser i vår KRAV-märkta restaurang.

Beskrivning

Efter en natt utan trafikbuller väntar frukostbuffén där du laddar för en härlig dag på fjället.
Här finner du lugn och harmoni men även många spännande aktiviteter, temaveckor och kurser om du så önskar. Fjällstationen är miljömärkt med Svanen och vi var också en av de första arrangörerna som blev godkända för märkningen Naturens Bästa.
Fjällstationen erbjuder full service. Här kan du välja på många boendealternativ i olika prislägen. Bo“lite lyxigt” med dusch och wc på rummet eller välj att ha faciliteterna i korridoren. Välj hel eller halvpension eller laga maten tillsammans i självhushållet.
I vår KRAV-märkta restaurang serverar vi frukost, lunch och middag (bör förbokas). En stor del av våra råvaror är ekologiskt odlade och restaurangen har fullständiga rättigheter. Specialkost förbeställs. Café med våffelservering och After Fjäll.

Efter en dag på fjället kan du koppla av med en härlig bastu. I vår SPA-avdelning kan du njuta av olika behandlingar samt massage. Boka gärna din SPA-behandling i förväg.
I direkt anslutning till fjällstationen finns ett flertal markerade leder för både vandring och skidåkning. Vintertid finns drygt 10 mil preparerade skidspår i området.
På sommaren hyr vi ut kanoter både vid Grövelsjön och vid Hävlingen, 12 km No Grövelsjön. För dig som vill ta en tur på cykel finns cyklar till uthyrning. Möjligheterna till fiske är också stort. Vi säljer fiskekort för fiskevatten i området.
På Grövelsjöns Fjällstation har vi en välsorterad sport- och livsmedelsbutik. Här kan du komplettera din utrustning och den proviant du behöver för fjällturen, nödvändiga fjällkartor, kläder, sjukvårdsmaterial mm.
I vår uthyrning finns skidpaket för både tur- och utförsåkning, pulkor, ryggsäckar mm.
Barn t o m 9 år får hyra längdskidpaket gratis. Gäller boende STF-medlem.
Sommartid kan du hyra allt du behöver för vandringen som kängor, ryggsäckar, regnkläder, stövlar och tält mm. Ring gärna i förväg och hör efter vad som finns så kan vi lägga undan tills du kommer.

Grupp och konferens:
Bryt det traditionella konferensmönstret. Upplevelser, aktiviteter och milsvid utsikt skapar möjligheter till fria tankar. Hos oss finner du en perfekt balans mellan arbetets koncentration och fritidens rekreation. Vi har möjlighet att ta emot grupper upp till 120 personer och har naturligtvis all nödvändig konferensutrustning.

Bra att veta

  • Husdjur tillåtna
  • Konferensrum
  • Restaurang
  • Wifi
  • Spa
  • Sängkläder uthyres
  • Frukost
  • Djur ej tillåtna
  • Laddningsplats elbil
  • Infopoint
Loader

Recensioner

<% summary.RecommendedYes %> av <% summary.Count %> Rekommenderar


Totalupplevelse

<% summary.Rating | roundRating %>/<% summary.RatingMax %>

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score.Rating %>/<% review.ScoreList.Score.RatingMax %>

Rekommenderas av <% review.Signature %> anonymous Rekommenderas inte av <% review.Signature %> anonymous

"<% review.Body %>"

Skapad <% review.Completed | toLocaleDate %>
Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% reviews.length %>