Sjö med grönklädda fjäll i bakgrunden

Fiske i Grövelsjön

Här i norra Dalarna är fisket mycket eftertraktat och omtalat i området tack vare sina fina och många strömmande vatten, sjöar och tjärnar. Att gå på fisketur är en naturupplevelse i sig, här kan du vandra och fiska i orörd fjällnatur medan du samtidigt njuter av tystnaden och den friska fjälluften. Sommarnätterna är långa och ljusa så passa på och gå på spännande nattfiske, då fångas oftast de största öringarna.

Boka

Beskrivning

I mitten av juni är fisket igång i ån Grövlan, vid Hävlingen och på Långfjället till slutet av augusti. På Grövelsjön pågår fisket året runt. Med fiskekort för Dala fjällfiske och Särna-Idre vattendrag så täcker du nästan hela området. Fiskekort finns att köpa i Hävlingen, på serviceställen i Grövelsjöfjällen.

Vid sjön Hävlingen i Långfjällets Naturreservat ligger Hävlingestugorna, en unik och fantastisk utgångspunkt för dig som vill fiska öring och röding. Nedströms Särsjön i Storån finns kvoterat flugfiske som är legendarisk. Hit tar man sig enklast till fots, ca 13km vandring från Grövelsjön. I området finns även ett antal stugor, raststugor och vindskydd. Båt och kanot finns att hyra.