Boende i Smedjebacken


Många av de boenden som finns i Smedjebacken är inspirerade av traktens historia, med många varsamt renoverade rum och gårdar. Närheten till vattnet är påtaglig, både för den som vill bo med sjöutsikt eller den som vill bada, paddla och fiska.


Smedjebacken i södra Dalarna ligger inte långt borta från Sala, Enköping, Uppsala och Stockholm. Perfekt för en skön weekend eller spontan getaway, men också en välplanerad campingsemester eller pilgrimsfärd. Romboleden är nämligen en pilgrimsfärd som går via Söderbärke, Smedjebacken, Ludvika och Grangärde upp till Trondheim.

Från weekend på herrgård till ställplats för husbilen

Det finns flera unika smultronställen bland boenden i Smedjebacken. Ta en weekend på Wanbo Herrgård och bo i traditionell Bergslagsmiljö eller upptäck den gamla bergsmansgården. Här du bor mitt i naturen men ändå med alla bekvämligheter som SPA och restaurang. Det finns även klassiska vandrarhem, campingar och stugbyar. Runt omkring i Smedjebacken finns många natursköna ställplatser och campingar för dig som reser med husbil eller husvagn genom Dalarna.

Boka boende & weekendpaket i Smedjebacken

Här kan du läsa mer, välja och boka boende i och omkring Smedjebacken. Vi har dessutom samlat weekendpaket och andra erbjudanden i trakten. Däribland bäversafari respektive älgsafari via Wilderness Lodge. Varmt välkommen till Smedjebacken!

Filter

Sök innehåll

Välj visning