Boende i Falun


Livfull stadskärna eller rofylld natur? I Falun kan du hitta precis det boende som passar dig och din resa. Här finns hotell, vandrarhem, camping och stugbyar. Varför inte checka in på det gamla fängelset eller gå och lägg dig alldeles bredvid världsarvet Falu Gruva?


Hotell & vandrarhem centralt i Falun

I centrala Falun finns flertalet hotell av god standard, där du har nära till shopping, teater, restauranger, musikunderhållning, teater och museum. På gångavstånd finns även Lugnetområdet, som lockar till rörelse och naturupplevelser såväl sommar som vinter. För dig som vill bo så nära Lugnet som möjligt är Scandic Lugnet hotell och First Camp Lugnet goda alternativ. Du kan också hitta bo i en av de ursprungliga cellerna på Falu Fängelse eller på Bed and Breakfast alldeles vid kanten av gruvhålet vid Falu Gruva.

Camping & stugor omkring Falun

Omkring Falun finns också flera campingar och stugbyar. Det är till exempel inte långt till Falun Strandby, Främby Udde med både stugor och campingplatser intill sjön Runns strand.

Boka boende & weekendpaket i Falun

Här kan du läsa mer, välja och boka boende i och omkring Falun. Vi har dessutom samlat weekendpaket och andra paketerbjudanden som är tillgängliga i trakten. Varmt välkommen till Falun!

Valda filter