Fiska i Sälen


Fiske är en unik blandning av stilla lugn och spänningen när det sedan nappar. Att fiska i Sälen blir på många sätt en upplevelse över det vanliga, när fjällen får stå som fond till fiske­turen. Sälen­fjällen med närliggande Västerdalälven bjuder på fiske med såväl flera mil strömmande vatten fyllt med huggvillig harr och öring. Den erbjuder allt från familje­fiske efter abborre till ett fantastiskt flug­fiske för den inbitne samt ett gädd­fiske av rang. Så kasta ut linan och vänta på att det ska nappa.


I Sälen och Sälenfjällen finns det gott om fina fiskevatten för den som vill testa fiskelyckan. Här finns gott om tjärnar, sjöar, bäckar och älvar med rikligt av fisk – vare sig du är sugen på öring, röding, regnbåge, harr, sik eller gädda. Förutom fisket och fångsten i sig adderar förstås naturen och omgivningarna i sig en extra krydda. Många fiskeplatser har till exempel slogbodar och lägerplatser som ligger fint vid vattnet. Passa på att göra fisket i Sälen till en heldagsupplevelse, vare sig du föredrar lugnet och stillheten i att fiska på egen hand, tillsammans med goda vänner eller att fiska med barn.

Vill du utforska fiskevattnen och vattenvägarna kring Sälen och Sälenfjällen ytterligare finns möjligheten att hyra kanot eller flotte. På så sätt går det att röra sig mellan olika fiskeplatser och samtidigt uppleva naturen från vattensidan. Miljön kring Västerdalälven är minst sagt magisk sommartid. Det finns också fiske för put and take, till exempel i Lindvallens fiskesjö.

Det finns många aktörer och butiker i Sälen som säljer fiskeutrustning och fiskekort, hyr ut fiskeutrustning samt ger information om fisket i Sälenområdet. De kan också komma med tips på fiske i Sälen och vart du kan hitta den typ av fiske som önskas. Likaså finns möjlighet att boka guidade fisketurer, där erfarna fiskeguider går igenom olika fiskemetoder, visar fina platser att fiska och ger tips på hur du lyckas med fisket.

Sök innehåll

Välj visning