Skotrar parkerade vid en slogbod.

Skoter i Dalarna


Ta med skotern eller hyr skoter på plats i Dalarna. Många hundra mil av preparerade skoterleder gör framför allt norra Dalarna till ett riktigt skoterparadis. Skoteråkning i Dalarna är att uppleva den magiska naturen och vildmarken på nära håll, medan du susar fram över vidderna och fjällen.


Skoter i Idre, Särna, Älvdalen, Sälen & Grövelsjön

Idre, Särna, Älvdalen och Sälen är bara några av de platser som erbjuder möjligheten att upptäcka fjällvärlden på skoter. Packa matsäcken, hyr en skoter av en lokal uthyrare och upplev den unika naturen, bergen och vidderna. Boka en stuga och förläng utflykten. Det finns många preparerade skoterspår och leder över hela Dalarna. Det finns också möjlighet att boka en guide som vägleder dig på fjället eller åka i grupp. Tänk på att du måste ha rätt körkort eller förarbevis för skoter innan du ger dig iväg.

Vinterfiske & andra skoterupplevelser

Skoteråkning kan förstås vara en njutning i sig, men det finns också en hel del vinteraktiviteter du kan välja till utflykten med skoter. Vinterfiske och skidåkning för att nämna ett par exempel. Här på visitdalarna.se kan du ta del av praktisk information från vägbeskrivningar till tillgänglighet, tips och inspiration inför din snöskoterupplevelse. Vill du kombinera skoteråkningen med övernattning? Här hittar du också förmånliga erbjudanden från boenden nära skoterleder.

Skoterledsnära boenden

Valda filter

Erbjudanden

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.