Skoteråkning i Sälen


Gör vinterns semester i Sälen till ett fartfyllt äventyr. Susa fram på skoter i Sälenfjällen och upptäck den vilda naturen och de vida vita vidderna. Här finns både guidade turer på skoter, skotersafari och möjlighet att hyra skoter för den som vill upptäcka området på egen hand.


Att åka skoter i Sälen innebär att uppleva fjällvärlden och dess omgivningar på ett fartfyllt, spännande och kul sätt. En kombination av pirrigt adrenalin och fantastisk naturupplevelse. Skoteråkning passar alla åldrar och vill man inte köra själv går det ofta att åka med. Förutom fjällen bjuder en tur på skoter i Sälen också på dramatiska raviner, djupa skogar och vidsträckta myrar. Dessutom finns det stora områden där friåkning är tillåten.

Har du inte en egen skoter att ta med finns ett flertal aktörer som erbjuder guidade skoterturer och skoteruthyrning i Sälen. Det finns alternativ för alla nivåer, vare sig du är nybörjare eller mer erfaren på skoter. En skotertur eller skotersafari med guide är ett säkert sätt att uppleva Sälens fjäll och fjällnatur. Det finns allt från korta turer på en timme till flerdagsturer över många mil. Bläddra bland de många spännande alternativen och boka ditt skoteräventyr i Sälen.

Ett populärt utflyktsmål för skoteråkare i Sälen är Storfjällsgraven, som ligger mitt emellan Hemfjället och Mellanfjället, ca 4 km från Gammelgården och Högfjällsgården. En skoterutflykt hit kan gärna inbegripa nygräddade våfflor, varm choklad och rykande gulaschsoppa.

Skoterlederna och möjligheterna att åka skoter i Sälen är lättillgängliga, vilket gör det enkelt att direkt ta sig ut på fjället. Många boenden ligger dessutom i direkt eller nära anslutning till lederna, vare sig det handlar om hotell, stuga, lägenhet eller camping.

Sök innehåll

Välj visning