Flugfiskare i älv.

Fiska i Dalarna


Här hittar du det mesta om att fiska i Dalarna. Öring, harr, abborre och gädda - i Dalarnas fiskevatten gömmer sig många fina fiskar. Hitta fiskevatten, köp fiskekort, boka en fiskeguide och hitta boende nära fisket. Välkommen att upptäcka fiske i Dalarna!


Fiskevatten för varierat fiske

Grövelsjön och Älvdalen hör kanske till de mer kända fiskedestinationerna i Dalarna. I Dalarnas vilda forsar och många sjöar finns goda förutsättningar för ädelfiske. Fisket i Dalarna är varierat och erbjuder alltifrån öring i fjällvattnen i norr till harr i de stora älvarna och mindre åarna, sjöfiske i alla former samt utmärkt vatten för abborre och gädda.

Fiskekort, fiskeutrustning, guidade fisketurer & fiskepaket

På sjön Runn finns möjlighet till trolling och i flertalet sjöar går det att fiska put and take. Ta med egen fiskeutrustning eller hyr på plats. Ett flertal aktörer i hela Dalarna erbjuder även guidade fisketurer och kurser för den som vill lära sig mer. Kontakta gärna den lokala fiskebutiken eller fiskeföreningen för att få tips, råd och köpa fiskekort. Här hittar du också fiskepaket där fiske och boende kombineras till helhetsupplevelser. Vi hälsar dig välkommen till Dalarna och önskar dig en trevlig vistelse, men när det gäller fiskelyckan väljer vi att låta bli att utmana ödet och säger därför ingenting därom.

Köp ditt fiskekort

Valda filter