Cykla i Bjursås


I Bjursås väntar cykelupptäckter som överraskar och tillfredsställer, oavsett ambitionsnivå och kunnande. Här cyklar du gravel eller cross country på skogsstig och grusvägar. Det finns en bra variation av leder i varierande terräng och längd för både den erfarne cyklisten och för nybörjaren.


Cykellederna utgår från Bjursås Berg & Sjö i direkt anslutning till logi och parkering. Många av lederna passerar fina gårdar, fäbodar och fina utsiktsplatser vilket gör cyklingen än mer upplevelserik. Utöver de fem uppmärkta lederna finns även miltals med stigar som bjuder på än mer cykling.

Boka gärna en cykelguide som tar er utanför de uppmärkta cykellederna och anpassar nivån efter er erfarenhet och ambition. Ett stopp på vackra Dössberget ingår och lunch på Värdshuset, ett uppskattat inslag i en naturskön cykeltur.

Läs mer om cykling i Bjursås.

Service

I anläggningen finns reception med restaurang, cykelhyra, cykeltvätt, cykelförråd, logi, camping, dusch och omklädningsrum med mera.

Intill ledstarten ligger en cykelteknikbana där du kan finputsa cykeltekniken. På området finns även badplats, kanoter, SUP-brädor, minigolf, padelbana med mera.

Möjlighet finns även för sällskap att hyra logi, konferensrum, samt relax med bassäng, bubbelpooler och bastu.

Information 

Parkering: Avgiftsfri parkering i direkt anslutning till ledstarten.  
WC: Ja, i Värdshuset och servicehus 
Cykeltvätt:  Ja 
Cykeluthyrning: Ja. Heldämpat och framdämpat.  
Cykelverkstad:  Möjlighet att göra enklare reparationer.  
Dusch/omklädning: Ja 
Boende: Ja, stugor och campingplatser 
Restaurang: Ja, Bäverhyddans Värdshus 
Annat: Cykelförråd och cykelställ finns på området med låsmöjlighet 
Kontakt:info@bjursas.com, 023-77 41 77 
Hemsida:bjursas.com/sommar 
Hitta hit: Bjursås Berg & Sjö. Björsbergsvägen 65, 790 21 Bjursås