Far och son tittar på utsikten vid sina cyklar.

Cykla i Dalarna


Upplev Dalarna på cykel. Oavsett om du föredrar att cykla fram på grusvägar genom natur- och kulturlandskap, eller cykla mountainbike och downhill nedför hisnande backar, finns alla möjligheter att hitta din nivå på cykeläventyret.


Cykelleder i nätverket Biking Dalarna

Är du intresserad av att cykla i Dalarna kan du också titta närmare på de olika destinationer som utgör nätverket Biking Dalarna. Hos dem finns cykelupplevelser av hög kvalitet, med gemensamma ledmärkningar, gemensam gradering av lederna samt garanterad bra kringservice i form av mat och boende. Biking Dalarna är ett samarbete mellan destinationer i Dalarna med syfte att erbjuda gäster högkvalitativa cykelupplevelser.

Cykelutflykter

En cykelutflykt ger dig möjlighet att se och upptäcka mycket av landskapet med dess guldkorn. Utforska någon av Dalarnas många cykelleder och pausa för lunch på en gårdskrog. Cykla mountainbike på böljande åsar eller genom tät tallskog och upplev byggda stigar med skönt flow. Vare sig det handlar om cykling på grusvägar genom böljande kulturlandskap eller mer actionfylld cykling downhill finns alla möjligheter att hitta rätt nivå på upplevelsen. Det är också möjligt att hyra cykel på flera platser runt om i Dalarna - sedan är det bara att trampa iväg.

 

Hyr cykel

Valda filter

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.