Längdskidåkning i Sälen


Få platser är så starkt förknippade med längdskidåkning som Sälen. Mycket tack vare Vasaloppet, men lika mycket för att området kring Sälen och Sälenfjällen bjuder på många fina varierande längdspår och turleder i underbar natur. Kalfjäll, skogsterräng, elljusspår, skatepreparerade slingor, krävande slingor och lätta spår. Allt finns runt stugknuten.


I Berga by i Sälen finns det klassiska startfältet för Vasaloppet, där tiotusentals åkare varje år ger sig iväg mot målet i Mora. Evenemanget har gjort att Sälen för många blivit synonymt med längdskidåkning. Utgå från Sälen och åk en bit längs de fina spåren i Vasaloppsarenan – ett perfekt sätt för dig som vill träna inför Vasaloppet att känna på förutsättningarna och banan.

Skidanläggningarna i Sälenfjällen – som Kläppen, Skistar, Högfjällshotellet och Stöten – erbjuder även de välpreparerade spår och varierande slingor för alla nivåer. Boka en skidlektion eller gå en skidkurs i Sälen för att lära dig åkning från grunden eller utveckla din teknik ytterligare.

Längdskidor i Sälen och Sälenfjällen är också mycket mer än Vasaloppets klassiska åkning – här kan du även upptäcka skidåkning på kalfjället eller i mer outforskad skogsterräng. Ta på dig turskidorna, packa matsäcken och ge dig ut på tur för att upptäcka naturen och omgivningarna. Det finns också flertalet guidade skidturer och upplevelser.

Med andra ord finns det alla möjligheter för den som vill åka längdskidor i Sälen att hitta något som passar. Här finns närmare 250 kilometer preparerade längdspår, med allt ifrån kortare varianter i skogs- eller fjällmiljö för den som åker skidor med barn till längre turer tvärs över de mäktiga fjällen.

Det bästa av allt är dessutom att många av skidspåren i Sälen startar direkt utanför dörren. Det finns många olika skidnära boenden att välja mellan och det går att checka in i såväl stugor och lägenheter som på lyxigare hotell.

Sök innehåll

Välj visning