Vandra i Sälen


Att vandra i Sälen är nära fjällvandring när den är som bäst. Här är enkelt att ta sig ut på fjället och det finns en mängd leder och turer att välja mellan. Vandra med barn på kortare utflykter, gör en dagstur eller varför inte en flerdagarstur? Vandringen i Sälen och Sälenfjällen är varierad och här finns något för alla smaker.


I Sälen väntar en fjällsemester på nära håll och området är perfekt för den som vill vandra i såväl vacker som omväxlande natur. Här finns många olika vandringsleder att välja mellan, vare sig det är nybörjare eller mer erfarna vandrare som söker utomhusupplevelser. Lederna är väl uppskyltade och oftast det finns både rastskydd, raststugor och vindskydd längs vägen. I Sälen lockar en fjällsemester där vandringen bjuder på solnedgång över landskapet, ett svalkande dopp i en tjärn eller matsäck med vidunderlig utsikt.

Södra Kungsleden startar i Sälenfjällen. Den utgår från Sälens Högfjällshotellet och sträcker sig sedan vidare norrut över Östfjället mot Grövelsjön. Den del av vandringen som är närmast Sälen innebär relativt flacka platåfjäll och det går att följa en härlig lättgången vandringsled på Högfjället, cirka 9 km tur och retur.

En annan klassisk vandring är hela 90 km lång och tio meter bred, tillgänglig, vacker och inramad av små fäbodar och tallskog. Vasaloppsleden följer klassisk mark från Berga By i Sälen till Vasaloppsmålet vid Siljans strand i Mora.

I Sälen och Sälenfjällen finns dessutom gott om möjligheter till boende nära vandringslederna. Vare sig det handlar om stuga, lägenhet eller camping finns många olika alternativ finns lederna ofta direkt utanför dörren.

Sök innehåll

Välj visning