Paddla i Sälen


Glid fram i kanot, kajak eller packraft. Paddla i Sälen med Sälenfjällen som fond och upplev vildmarken på riktigt. Här finns paddling på lugna vatten för nybörjaren, familjen och den som ska paddla med barn. Likaså finns det mer utmanande forsar, där adrenalinet får pumpa och balansen utmanas. Vilken typ av tur eller form av paddling som lockar finns alla möjligheter till spännande, roliga och stänkande äventyr i Sälen.


Att paddla kanot eller kajak i Sälen är ett perfekt sätt att upptäcka naturen och omgivningarna från ett annat perspektiv – från vattnet. Glid fram i sakta mak eller testa lite mer strida strömmar. I Sälenfjällen finns paddling för alla nivåer och smaker. Under en paddeltur är det möjligt att röra sig över längre sträckor och i områdena kring Sälenfjällen finns flera fina kanotleder. Västerdalälven är en självklar plats att paddla i Sälen, tillsammans med anslutande Görälven och Fuluälven.

Det finns flertalet fina dagsturer att välja mellan, varav många kan starta i centrala Sälen. Dessa är dessutom lättpaddlade, vilket gör att hela familjen kan ge sig ut och de är således perfekta för den som vill paddla med barn. En tur går söderut mot Kläppen. Den är ca 16 km och går på lugnt vatten med fina fiskemöjligheter längs vägen. En kortare halvdagstur om 10 km går mellan Sälen och Högstrand. Paddla på Västerdalälven, stanna till vid någon av de fina sandstränderna för bad, fika och fiske.

För den som vill testa något än mer äventyrligt är det måhända en flerdagarstur som ska stå på schemat. En relativt lugn och enkel tur är den 70 km långa paddlingen mellan Sälen och Malung. Annars finns flertalet mer utmanande turer och leder för den som vill paddla i Sälen med omnejd.

Flera aktörer erbjuder möjligheten att boka guidade paddelturer i Sälen – liksom andra spännande vattenäventyr. Det går till exempel att paddla packraft, en liten uppblåsbar gummibåt som tar dig med på både roliga och tuffa äventyr i Sälens vildmark. Många campingar, stugbyar och anläggningar erbjuder också möjligheten att hyra kanot och kajak med tillhörande utrustning.

Sök innehåll

Välj visning