Paddla i Malung


Utforska naturen, skogen och vildmarken från vattnet under en tur i kanot eller kajak. Att paddla i Malung kan vara en både rofylld och vild upplevelse, beroende på vilken upplevelse som lockar. Här finns kanotleder av varierande längd och svårighet. Kom också ihåg att hålla ögonen öppna – I Malung är chansen stor att få syn på vilda djur som älg, bäver, rådjur, räv och kanske till och med björn eller lodjur. Bara att greppa paddeln och ge sig ut på vattnet.


I Malung med omnejd finns flera kanotleder i vatten som Görälven, Fulan och framför allt Västerdalälven. Den senare bjuder på lugnare paddling där det går att sakta, rofyllt och närmast ljudlöst glida fram över vattenytan i kanot eller kajak.

Det finns också möjlighet att hyra kanot eller kajak i Malung för att ge sig ut på tur på de kringliggande vattendragen. Ta med kanoten till badstranden eller få hjälp med transport till någon mer äventyrlig led. Flera aktörer erbjuder också möjligheten att hyra tält och annan friluftsutrustning. Varför inte göra paddlingen till ett flerdagarsäventyr?

Sök innehåll

Välj visning