Två personer leder sina cyklar längs väg i Tällberg.

Tre sköna tips på weekendresa

Förläng semesterkänslan med en weekendresa i höst. Njut av bra hotell, spa, god mat och dryck i avkopplande omgivningar. Vare sig du siktar på en weekend i staden eller den idylliska dalabyn är den lyxiga guldkanten given. Här är tre tips på sköna weekendresor.


1. Weekendresa till Världsarvet Falun: Polhem Bed & Breakfast

Falun är den perfekta weekendstaden, med en skön mix av natur och kultur. Att staden är ett världsarv adderar ytterligare till upplevelsen, om så storheten upplevs under en spännande stadsvandring, en guidad tur i Falu Gruva eller på cykel i det kringliggande landskapet.

Alldeles bredvid Stora Stöten, dagbrottet vid Falu Gruva, ligger Polhem Bed & Breakfast. Här bor du med historien runt knuten, vilket även avspeglas i själva boendet. Checka in i rum som är inspirerade av husets långa historia och uppkallade efter berömda konstmästare, som chefsingenjörerna vid gruvan kallades, och kungligheter på besök vid gruvan.

Läs mer och boka på Polhem Bed & Breakfasts hemsida.

Polhem Bed and Breakfast vid Stora Stöten och Falu Gruva i Falun.
På Polhem Bed & Breakfast bor du mitt i Världsarvet Falun, precis bredvid Falu Gruva.

2. Dalaromantisk weekendidyll i Tällberg: Åkerblads hotell

Tällberg är ett givet mål för den som vill uppleva Dalarna på riktigt. Ta en promenad runt den lilla byn, där de röda husen avlöser varandra i sluttningen med magisk utsikt över Siljan. Gå ner till vattnet och blicka ut över de blånande bergen eller utforska närliggande Digerbergets naturreservat.

Familjeägda Åkerblads gästgiveri, hotell och spa ligger på en gård med anor från 1400-talet. Alla rum är individuellt inredda, med utpräglad romantisk dalastil som adderar extra till upplevelsen. Vissa rum har även en balkong och ett bubbelbadkar, öppen spis eller en kakelugn. Spa-avdelningen gör förstås sitt till för den avkopplade känslan, liksom det välrenommerade köket. Det finns med andra ord alla möjligheter att njuta, mysa och riktigt koppla av.

Läs mer och boka på Åkerblads hemsida.

Frukost på Åkerblads hotell i Tällberg.
Lyxig dalaidyll väntar på anrika Åkerblads i Tällberg.

3. Spaweekend med förstklassig restaurang: Mora Hotell

Mora Hotell och Spa ligger endast ett stenkast från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården. Här är närheten till dalakulturen total och förutsättningarna är perfekta för utflykter runt Siljan. Eller för den delen bara för att upptäcka all kultur och natur som finns i de närmsta omgivningarna. Med hotellet som bas har du alltid en bekväm och central plats att landa på.

I hotellets restaurang Terrassen satsar köket stort på lokalproducerade råvaror, som resulterar i läckra rätter, gärna med inslag av vilt. De har dessutom en uppskattad relax- och spaavdelning, där det är extra skönt att koppla av efter en dag utomhus.

Läs mer och boka på Mora Hotells hemsida.

Middag på Mora Hotell & Spa i Mora.
Mora Hotell & Spa ligger mitt i centrala Mora, med nära till både natur, kultur, god mat och härligt spa.