Stort öppet fönster med utsikt över åkrar i stora loungen på Hello Sunnanhed.

Där lyx möter lugn

Det är lätt att hänföras av glittrande sjöar, djupa skogar och pittoreska byvägar på vägen till Sunnanhed, strax utanför Furudal. Sedan kommer den lilla byn och som en kronjuvel, gestaltar sig den majestätiska ladan med sitt enorma fönster. Det här är en exklusiv boutiquelada med plats för sju personer, där du får vara helt för dig själv. 


De flesta som hittar hit är storstadsbor som blivit tipsade. Det är en perfekt tillflyktsort med familj eller vänner, romantik eller en kreativ satsning. Det är något mytomspunnet kring ladan som ligger enskilt, med en vacker vy som taget ur ett vykort med morgondimma över vildmarken. För den som klarat av äventyrskonferenser, lyx i skärgården eller ett pulserande stadsliv, finns Hello Sunnanhed kvar att upptäcka. Och det är inte bara svenska gäster som kommer hit, för den utländske gästen är det här något som verkligen faller i smaken. Här är allt dalavackert, lyxigt och perfekt för den som söker noll distraktion.  

Badkar i koppar och promenad i trädgården i solnedgång.
Foto: Sara Rönne

Kreativitet eller återhämtning 

Ladan med sina åtta meter i takhöjd är som gjord för möten, kreativitet, enskildhet, fokus och avslappning. Här har det skapats innovationer, varumärken, fotograferingar, musik för hitlistorna och viktiga affärer. Vissa åker hit för visionärt eller kreativt arbete, andra för återhämtning tillsammans med vänner eller familj. 

Det är onekligen en plats för relationer och samarbeten.  

Inomhus är allt lyxigt, inget fattas. Materialen är påkostade och harmoniskt komponerade. Kylskåpet är fyllt och det går att boka en egen kock för den som vill.  

Bad i kopparkar 

Planlösningen är öppen och luftig och det finns två sovrum och två sovloft. I det generösa badrummet råder bad med vy i det vackra kopparkaret, som ger skogsbad en ny mening. 

Känslan av harmoni är påtaglig, här mår människor bra. Vardagsrummet passar lika bra för arbete som för yoga, meditation eller gongbad och det är sådant som går att ordna. Även om du som gäst kan få hundra procent service, slipper du människor som springer omkring. Här sker allt diskret och privat. 

Aktiviteter går att ordna men rekommendationen är att hålla en luftig agenda. Ju mindre som är schemalagt, desto större utväxling, är erfarenheten. Kravlistor lämnas med fördel hemma, här följer man flödet och många har en djup längtan efter just detta. 

Läs mer om Hello Sunnanhed

Utebad och glampingtält i skogen.
Foto: Nomads photography och Anna Holm.

9 andra unika boenden 

1. Fjällstuga med hotellservice - Slåtterstugan, Olarsgården, Sälen

2. Bo antikt i slottsmiljö  - Garpenbergs slott, Garpenberg

3. Flytande hotellrum på Orsasjön - Kungshaga hotell, Orsa

4. Hotellsvit mitt i naturen - Kloten Lakeside Camp, Smedjebacken

5. Fäbod – All inclusive - Wålstedts Gård, Dala-Floda

6. Hos gruvdirektören - Disponentparken, Grängesberg

7. Mysig trädkoja - The Mangévie, Furudal

8. Utan uppkoppling - No Connection, Navardalen/Älvdalen

9. Samisk tältkåta - Renbiten, Grövelsjön

Boka ditt egna unika boende