Julgran

Fira jul & nyår i Dalarna


Står en stämningsfull jul överst på din önskelista? Kom och fira jul och nyår i Dalarna. Runt om i trakten kan du besöka klassiska julmarknader, avnjuta julbord med dalasmaker och lyssna till finstämda konserter. Här gör sig julstämningen påmind redan i slutet av november, när rimfrosten och den tidiga snön skapar ett vackert vinterlandskap.


Allt du behöver veta om jul och nyår i Dalarna finns samlat här. Läs mer om evenemang, konserter, marknader, mat, hotell, aktiviteter och förmånliga jul- och nyårspaket. Självklart hittar du också en hel del inspiration. Julmarknad & andra julaktiviteter

Vilka julaktiviteter lockar dig och de dina? Här i Dalarna står stora som små julmarknader på programmet varje helg fram till jul, med genuint hantverk, sprakande eldar och värmande glögg. Passa på att njuta av stämningen och samtidigt införskaffa de sista julklapparna. Musik hör ju också julen till, och under december har du en mängd shower och julkonserter att välja bland. Gör ett besök hos någon av våra lokala mat- och dryckesproducenter för att ta del av hantverket på nära håll, och låta dig väl smaka. En riktigt smakrik upplevelse är också att samlas kring ett julbord på någon av Dalarnas utvalda krogar, restauranger och hotell.

Du som drömmer om ett julfirande utan stök kikar närmare på något av de hotell där traditionellt firande står på programmet. Här finns hotell, herrgårdar och andra typer av boenden som erbjuder julpaket med extra guldkant och extra julstämning eller varför inte besöka Sagolandet Tomteland i Gesunda? Den målmedvetne stiger upp tidigt på juldagsmorgonen för att delta i kyrkans julotta med körsång, spelmän och dräktklädda besökare. Det kan du bland annat göra i Mora.

En magisk nyårsweekend

Nyårsafton i Dalarna erbjuder sprakande nyårskonserter, supéer, shower och paketerbjudanden för dig som vill uppleva en magisk nyårsweekend i Dalarna. Eller föredrar en mysig nyårsvaka tillsammans i en ombonad stuga.

Njut av musiken, maten och vintern när den är som bäst. Checka ut från vardagen och checka in hos oss i Dalarna i stället. Välkommen att fira jul och nyår i Dalarna

Julmarknader

Valda filter

Julbord

Valda filter

Julshow & konserter

Valda filter

Nyårskonserter

Valda filter

Jul- & nyårserbjudanden

Tagga dina bilder 

Vi vill se din jul och ditt nyår i Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.