Längdskidåkning i Orsa


Välpreparerade spår i vidsträckta spårsystem eller total frihet i finnmarken. För den som ger sig ut på längdskidor i Orsa finns alla möjligheter att hitta just den skidåkning du är sugen på – vare sig det handlar om att träna inför loppet eller njuta av naturen.


För den som vill ha en tidig start på säsongen är det värt att ställa siktet på Orsa Grönklitt. Anläggningen norr om Orsa är känd som en av Sveriges bästa för längdskidåkning, med mil efter mil av välpreparerade skidspår och elljusspår med både kanonsnö och natursnö. Testa Dansk-Milen eller Elitmilen, där Orsafödda före detta landslagsstjärnan Anna Haag gärna ger sig ut på träningsrundor. Det finns också varierande spår för längdskidåkning i bland annat området kring Berget i Orsa samt vid Hamra Vildmarkscenter. 

Lockar naturupplevelsen är ett besök i Orsa Finnmark och Koppången under vårvintern ett populärt utflyktsmål för skidnjutare. Skida över skaren och pausa länge i solen. Spåren är inte uppdragna, men väl uppmärkta slingor. Stanna gärna till vid fäbodarna vid Blomtäkt.

Fritextsök

Välj visning