Längdskidåkning i Mora


Ingen plats är så mycket längdskidor som Mora. Här står Vasaloppsarenan redo för många mil av fin skidåkning. På skidstadion i Hemus finns kortare slingor med turer för alla åldrar. Du kan också ge dig ut på äventyr på egen hand för att upptäcka alla de skidpärlor som döljer sig alldeles utanför dörren i Mora med omnejd.


Mora är lika med Vasaloppet. Från den klassiska målportalen, vid kyrkan, Zornmuséet och campingen mitt i centrum, har du direkt tillgång till hela den klassiska Vasaloppsarenan. Kilometrarna närmast Mora är tidigt preparade och efter snöpremiären är det bara att börja samla mil inför kommande Vasalopp. De 9 kilometrarna av Vasaloppsspåret mellan Mora och Eldris har eljusbelysning. Vasaloppsspåret passerar även förbi och igenom Hemus skidstadion, där det finns flera elljus- och motionsspår. En skidlekplats och pulklbacke gör området perfekt för nybörjare. I Hemusgården finns servering, omklädning, dusch och bastu.

Skidparadiset Norra Garberg är också väl värt ett besök, där höjden gör både snötillgången och utsikten fantastisk. Ta bilen ända upp till Sportcentret eller ställ bilen i Eldris för att åka skidor backen upp. Väl uppe finns slingor för både skate och klassisk åkning.

Välj visning