Längdskidåkning i Malung


Längdskidåkning passar både den som vill känna lugnet i naturen och den som vill tänja sina gränser. Att ge sig ut på längdskidor i Malung har något för de flesta smaker. Förutom fina och välpreparerade spår i centrala Malung finns närhet till flera andra populära områden, som Sälenfjällen och Vasaloppsarenan.


Att åka längdskor passar för de flesta och är en uppskattad vinteraktivitet. I Malung med omnejd finns flera spår att utforska under vintersemestern, vare sig det handlar om träning inför Vasaloppet eller vinteraktiviteter med barn och familjen. Ett flertal spår för längdskidåkning i Malung finns vid sportfältet. Här går till exempel det klassiska Skinnarloppet varje år och den 21 km långa Skinnarloppsspåret är en uppskattad tur av många hela vintern. Här finns även kortare slingor med elljus.

Från Malung är det också nära till Sälen och vidare ut i hela Vasaloppsarenan. Vintertid är de 90 kilometrarna mellan Sälen och Mora åkbara – om vädret och snötillgången tillåter. Med andra ord finns alla möjligheter att vässa formen och uppleva arenan innan det är dags att ställa sig på startlinjen. Det finns också en mängd spår för längdskidåkning i Sälenfjällen med sina många skidanläggningar. Likaså går det att ta en stillsam tur på fjället och blicka ut över de vida vidderna.

Hyr skidutrustning på plats i Malung och få hjälp att hitta den utrustning som passar dig. I och kring Malung finns flera erfarna aktörer med ett stort utbud av olika längdskidor, stavar och pjäxor. De kan också guida vidare till spår och anläggningar i närområdet.

Fritextsök

Välj visning