Längdskidåkning i Falun


Utmana dig i Mördarbacken eller testa någon av de många skidspåren på Lugnet Skidstadion. Söker du en mer naturnära pärla ger du dig upp till snösäkra Sörskog för att njuta.


Längskidåkning i Falun bjuder flera alternativ både för den som vill samla mil inför stundande Vasalopp och den som är ute efter mer njutbar åkning i natursköna miljöer. Sveriges nationalarena för längdskidor, Lugnet Skidstadion, har tidig snöpremiär och här finns välpreparerade spår av olika längd från höst till en bra bit in på vårkanten. I centrala Falun finns också Gruvspåret, ett lokalt skidspår som utgår från världsarvet Falu Gruva.

Är du ute efter riktig naturkänsla och den gammaldags skidåkning är det Sörskog som gäller. Även om det är en snöfattig vinter på andra ställen är det garanterat bra med snö här, tack vare sitt höga läge. Samma läge ramar också in åkningen med vackra vyer och en lugn, mysig känsla.

I Bjursås, 25 km norr om Falun, finns ytterligare möjligheter till längdskidåkning. Runt Bjursås SkiCenter finns flera skidspår av varierande längd och terräng – både dagspår och elljusspår. Här finns också möjlighet att hyra längdskidor.

Fritextsök

Välj visning