Par åker längdskidor.

Längdskidåkning i Dalarna


Längdskidåkning i Dalarna innebär tidig snöpremiär och många mil med välpreparerade spår under hela säsongen. Det ger dig som vill samla mil inför Vasaloppet eller bara njuta av att glida fram genom vinterlandskapet stora möjligheter till naturnära upplevelser. Välkommen att uppleva Dalarna på längdskidor!


Tidig säsong för längdskidåkning

Redan i oktober finns preparerade skidspår på flera platser i Dalarna, vilket gör förutsättningarna för längdskidåkning optimala. Såväl Orsa Grönklitt som Idre Fjäll, Kläppen och Vasaloppsarenan gör tidig snöpremiär. Därefter finns alla möjligheter att hitta fina skidspår för längdskidor i hela Dalarna. Både för den som vill träna inför ett lopp och den som vill gå på tur för att njuta av den vackra naturen, på egen hand eller med hela familjen.

Träna på längdskidor

Oavsett målsättning erbjuder Dalarna suveräna möjligheter att träna på längdskidor. Här väntar miltals av välpreparerade skidspår samt ett stort antal lopp, kurser och läger. Här finns lopp fina anläggningar och goda förutsättningar för dig som vill träna på längdskidor.

Din guide till Dalarnas skidområden

Här hittar du skidområden runt om i Dalarna. Välkommen till det nära vinterlandskapet endast ett par timmar från Stockholm. Tänk på att spåren påverkas av väder och vind, så undersök gärna förhållandena och spårstatus innan du ger dig ut på skidturen.

Skiduthyrning

Företag som erbjuder skiduthyrning runt om i Dalarna.

Valda filter

Erbjudanden

Här hittar du olika typer av paket och erbjudanden med bekväma boenden och maxade upplevelser som du kan boka direkt online.

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.