Bildkollage med barn som leker i pool och person som tar det lugn vid öppen eld.

Testpatrullen testar spa med barn i Tällberg

Spa med barn – kan det vara något? Familjen Sjölinder Genitz ger ett samstämmigt ja på den frågan efter en dag på Dalecarlia Hotell och Spa i Tällberg. Där fick både barn och vuxna njuta av en stunds vardagslyx och tid tillsammans. De varma poolerna utomhus blev en av favoriterna, liksom den sköna bubbelpoolen. Häng med Testpatrullen till Tällberg på spa.


Sophia Genitz, du och familjen checkade in på spa. Hur var det?

– Barnen älskade att vara där. De tyckte att det var jättelyxigt och roligt att bada. Vi föräldrar tyckte också det var härligt och en fin grej att göra tillsammans. Vi gillar inte badhus och kan räkna gångerna vi besökt sådana hela familjen på ja, två tår ungefär. Men att gå på spa och njuta i en vacker miljö när det inte är så många andra besökare där, det var en höjdare. Och vi var alla så trötta, mjuka och fina efteråt. Det blev lunch och sedan var vi alla väldigt sömniga!

Vad gjorde ni?

– Efter att ha lagt våra kläder i skåp i omklädningsrummet, duschade vi i nya fräscha duschutrymmen innan vi tog på badkläder och förväntansfulla gick ut till poolerna. Vi började med att bubbla i en stor bubbelpool där vi fick plats alla fyra. Den såg så inbjudande och varm ut. Snart ville Olga och Nora simma så då blev det stora poolen ett tag. Det var kul att se att simtagen Olga lärde sig i somras satt kvar. Vattnet var inte lika varmt här som i bubbelpoolen, men det var skönt att simma runt lite. Vi testade relaxrummet också, men ingen var riktigt på humör för att ligga och slappa.

Ni ville hellre ta er ut i vinterkylan?

– Ja, vi begav vi oss ut till de varma poolerna på terrassen. De höll underbart hög temperatur och det var härligt att blicka ut över bergen bortom trädtopparna. Det blev också ett kort besök i ångbastun, men den kändes väl sval och barnen ville inte sitta där och koppla av så då blev det varma källorna utomhus igen. Det var ett ständigt hoppande mellan poolerna så till slut delade vi föräldrar upp oss, så att var och en fick sitta och njuta en längre stund på en och samma plats. Ett bra beslut vi borde ha tagit tidigare. Pappa Pär valde en fåtölj inomhus under sin barnfria stund och jag tog sikte på en av de varma poolerna utomhus med massagestrålar.

Barn som leker i pool.
Nora och Olga njöt av de varma poolerna, både utomhus och inomhus. Foto (samtliga): Sophia Gentiz.

Vad var det bästa med spa-dagen?

– Olga gillade allt och speciellt känslan av bubbelpoolens bubblor. Nora fastnade för de varma källorna utomhus, både för själva värmen och för den fina utsikten över Siljan och bergen. Pär uppskattade att det var väldigt rent och fint, med trevligt bemötande från personalen, härliga utrymmen och smakfulla möbler inomhus. Jag själv instämmer med Nora, det bästa var den varma källan utomhus. Underbart att sitta i kalla friska luften i riktigt varmt vatten med lite massage på vaderna, det var jätteskönt. Jag fick dessutom en liten njutstund själv, för barnen fick nästan panik för de tyckte det var så varmt, haha.

Några tips för andra som också vill uppleva spa med barn?

– Ta ett mellis i baren halvvägs, som en chokladboll eller något liknande. Boka gärna lunch på hotellet efteråt också, för alla blir superhungriga av att bada! Berätta för barnen att det här inte är ett badhus utan ett spa, dit går man för att bada och ha det skönt inte för att leka och stoja högljutt. Sen är spa verkligen något för alla smaker. Barn, unga, äldre. Bara man som sagt förstår att det inte är en pool man hoppar och dyker i. Gå dit själv eller som par eller med familjen under tider när barn är välkomna.

Vad blir nästa utflykt i Dalarna?

– Det blir förhoppningsvis slalomåkning i Idre någon gång i vinter.

Testfamiljen

Pär och Sophia Sjölinder Genitz med barnen Nora 10 år och Olga 6 år.

Bor: Vikarbyn

Intressen: Djur och natur, skidåkning och mat – både att laga och äta gott. Barnen spelar fotboll och innebandy.

Familjen Sjölund Genitz vid inomhuspoolen.
Familjen Sjölinder Genitz njöt och trivdes under spa-besöket och hittade sina olika favoriter bland de olika poolerna och områdena.

Spa med barn på Dalecarlia

Alla besök behöver förbokas för att begränsa antalet gäster.

Familjer med barn är välkomna måndag-fredag kl 10-13, lördag-söndag kl 9-12.

Läs mer: dalecarlia.se