Badsjön i Grövelsjön är ett populärt utflyktsmål för boende på Lövåsgården.

Enkelheten den ultimata lyxen på Lövåsgården

God mat, bra boende och fjället utanför hotellentrén. På Lövåsgården i Grövelsjön är det enkelt att koppla bort vardagen, låta vädret styra dagens planer och bara ge sig hän åt att vara, vandra och njuta. Konceptet är lika enkelt som genialiskt: alltid nära till fjället. För det är just fjället, vandringen och naturen som lockar besökare till Grövelsjön och Lövåsgården.


– Bara du kommer ut på vidden händer något i kroppen. Du känner det i luften, solen, vinden och du känner det på huden när du kommer in. Du mår väldigt bra av det helt enkelt, av renheten. Jag tror att människor lockas av friheten i att väder och vind styr dagen, säger Anders Doverskog.

Han driver det omtyckta fjällhotellet, som verkligen gör skäl för sitt epitet.

– Från hotellentrén och gårdsplanen tar det tio minuter, sen står du mitt på fjället. I det här området är det väldigt enkelt att få vildmarkskänsla.

Simplicity är ledordet

Grövelsjöfjällen är framför allt kända för just sina låga trösklar. Det finns utflykter och vandringar av olika längd och svårighetsgrad. I kombination med bra mat och boende blir det en

helhetsupplevelse som allt fler söker sig till. Anders sammanfattar det i ledordet ”simplicity”.

– Tänk att bara sätta dig i bilen, komma upp till oss och sen tar vi hand om dig och allt runtomkring. Det handlar om att unna sig en lyxig vistelse med utomhusaktiviteter på dagarna, med närheten till vildmark, fjäll, vandring och fiske. Sen när du kommer tillbaka är middagen serverad. Allt bara flyter på.

Längtan till total avkoppling, till naturen och att få bryta av vardagen tror han också kommer att bli ännu viktigare i framtiden.

– Vi lever i en otroligt stressad värld. Att då komma till ett sådant här ställe, kunna slappna av, bli omhändertagen och sedd blir ännu viktigare.

Matsal och lobby på Lövåsgårdens fjällhotell i Grövelsjön.

Frukost på Lövåsgården i Grövelsjön.
Den hemtrevliga känslan och välkomnande atmosfären är ständigt närvarande på Lövåsgården.

 

Kittlande framtidstankar

Att vara ett personligt alternativ i en allt större omvärld ser Anders som deras bästa möjlighet att sticka ut.

– Här är det inget hokus pokus. Det ska kännas hemtrevligt, hjärtligt och vara en skön och avslappnad känsla. Bemötandet är det viktigaste vi har. Som liten aktör blir det både viktigare och mer påtagligt att man känner sig välkommen när man kommer till oss.

Han ser positivt på framtiden. Inte bara för den ökande skara människor som fått upp ögonen för natur, friluftsliv och fjällvärld och som väljer att spendera några dagar eller veckor i Grövelsjön. I och med pandemin har Anders också sett fler trender och tendenser.

– Under året som gått har fler upptäckt möjligheten att bo här permanent. De har kunnat jobba härifrån medan de bott i sina stugor eller bygger för att bo här året runt. Det är en kittlande tanke vad det skulle göra för bygden, att vara levande året runt. Det händer inte över en natt, men det ena ger det andra och jag tror att fjällvärlden går en ljus framtid till mötes.

Rundhögda i Grövelsjön, dit det är möjligt att göra en utflykt från Lövåsgården.

Sjöhöjden i Grövelsjön, dit det är möjligt att göra en utflykt från Lövåsgården.
Det finns många olika vandringar att välja mellan i Grövelsjön, som till exempel vid Rundhögda eller Sjöhöjden.