Vandra i Dalarna


Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom fäbodar i Dalarnas omväxlande landskap. Här är det alltid nära till en naturupplevelse och många vandringsleder går via vackra natur- och kulturlandskap.


En vandring i Dalarna är att verkligen komma nära naturen. Vandra vår, sommar, höst och vinter. I skogar, fjäll och dalar. Förbi fäbodar, röda gårdar och gruvor.

Vandringsleder – fjällvandring, skogsvandring & allt däremellan

Vandra längs Dalarnas vandringsleder genom böljande landskap. Dalarna erbjuder många mil av leder som väntar på att bli utforskade. Grövelsjön med Södra Kungsleden, Idre med Nipfjället och Städjan, fjällen i Sälen och Siljansleden runt sjön Siljan är bara några av de klassiska platser att vandra i Dalarna.

Vandring med övernattning & vandringspaket

Här hittar du olika typer av boenden nära Dalarnas vandringsleder. Det finns också ett rikt utbud av olika typer av vandringspaket, som innehåller allt från vandring med guide en heldag inklusive måltider, till temavandringar som sträcker sig över flera dygn. Utmanande vandringar liksom turer som passar dig som vill vandra med barn. Läs mer och boka via Visit Dalarna, Dalarnas officiella besöksguide. Vi har också samlat mängder av inspiration kring temat vandring. Välkommen att vandra i Dalarna!

Instruktionsfilmer

Att vandra i Dalarna är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka ett varierat landskap bland böljande ängar, trolsk skog och blånande berg. Dalarna erbjuder många mil av leder, från söder till norr, som väntar på att utforskas! Dessa filmer går igenom vad som är bra att tänka på, både för er som knyter vandringskängorna för första gången och för er som har större erfarenhet.

Erbjudanden

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.