Par som står vid ett vattendrag.

Vandra i Dalarna


Vandra i fjällen, längs pilgrimsled eller genom fäbodar i Dalarnas omväxlande landskap. Här är det alltid nära till en naturupplevelse och många vandringsleder går via vackra natur- och kulturlandskap.


En vandring i Dalarna är att verkligen komma nära naturen. Vandra vår, sommar, höst och vinter. I skogar, fjäll och dalar. Förbi fäbodar, röda gårdar och gruvor.

Vandringsleder – fjällvandring, skogsvandring & allt däremellan

Vandra längs Dalarnas vandringsleder genom böljande landskap. Dalarna erbjuder många mil av leder som väntar på att bli utforskade. Grövelsjön med Södra Kungsleden, Idre med Nipfjället och Städjan, fjällen i Sälen och Siljansleden runt sjön Siljan är bara några av de klassiska platser att vandra i Dalarna.

Vandring med övernattning & vandringspaket

Här hittar du olika typer av boenden nära Dalarnas vandringsleder. Det finns också ett rikt utbud av olika typer av vandringspaket, som innehåller allt från vandring med guide en heldag inklusive måltider, till temavandringar som sträcker sig över flera dygn. Utmanande vandringar liksom turer som passar dig som vill vandra med barn. Läs mer och boka via Visit Dalarna, Dalarnas officiella besöksguide. Vi har också samlat mängder av inspiration kring temat vandring. Välkommen att vandra i Dalarna!

Aktuellt

Två kvinnor läser vandringskarta under höstvandring.

Vandra under Vandringens dag

Publicerad

Lördag 11 september är det vandringens dag och runt om i Sverige uppmanas människor ge sig ut på vandringsleder, stigar, promenadstråk och skogsområden. Det anordnas även flertalet gemensamma  aktiviteter av olika organisationer, där det är möjligt att följa med en guide eller ledare ut i naturen.

Gör en höstutflykt i dalanaturen, endera längs en favoritled eller längs ett helt nytt stråk: Här kan du läsa mer om vandring i Dalarna.

Vill du ha tips och inspiration på olika vandringar? Har är fem artiklar på temat:

  1. Dalarnas bästa vandring – Vandringsleder för nybörjare och erfarna.
  2. Vilken vandrare är du? Fyra vandringar i Dalarna.
  3. Fem vandringar i Grövelsjön.
  4. Vandringsdagbok från Siljansleden.
  5. Tillgängliga vandringsleder i Dalarna.

Instruktionsfilmer

Att vandra i Dalarna är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka ett varierat landskap bland böljande ängar, trolsk skog och blånande berg. Dalarna erbjuder många mil av leder, från söder till norr, som väntar på att utforskas! Dessa filmer går igenom vad som är bra att tänka på, både för er som knyter vandringskängorna för första gången och för er som har större erfarenhet.

Tagga dina bilder 

Vi vill se dina bilder av Dalarna. Tagga dina inlägg i sociala medier med  #visitdalarna och @visitdalarnasweden - och din bild kan synas här.