Det finns flera golfbanor att välja mellan för den som vill spela golf i Rättvik.

Golfbanor för alla nivåer i Rättvik

Intresset för golf växer och många finner nöje i att utmana sig själv, umgås och inte minst vistas i fantastiska miljöer. I Rättvik finns tre olika golfbanor, vilket ger den stora fördelen att det finns något för precis alla behov och målgrupper. På en av banorna behövs inte ens grönt kort.


Störst är Rättviks Golfklubb med sin 18-hålsbana i närhet till centrum. Den är en svensk klassiker som invigdes redan 1959 och är Dalarnas äldsta. Banan är av park- och skogsbanekaraktär och kan spelas på olika sätt, med olika svårighetsnivå. Något som uppskattas är att banan är kompakt och ganska platt. Det finns även en driving range och en putting-green för den som vill slå några slag innan man tar en runda.

Sommartid förvandlas banan dessutom till en stor mötesplats. Direkt vid banan finns ett bra boende samt en restaurang som har öppet för allmänheten, med mat, fika och olika aktiviteter.

I norra delen av kommunen ligger Furudals Golfklubb som också erbjuder en 18-hålsbana. Banan ligger på historisk mark i Furudals Bruk med anor från 1700-talet. Park- och skogsbanan ligger i en härlig landsbygdsidyll, vackert inbäddad bland kullar, tjärnar och vattendrag.

I anslutning till 18-hålsbanan finns en enklare pay and play-bana, en 6-hålsbana, samt driving range och putting-green.

– Banan är vild, vacker och välskött. Vi har breddat den på senare år och gjort den mer lättspelad. Vi rekommenderar besökare att komma hit, spela ett par rundor och bo i bruksmiljö med allt från vandrarrumsstandard till bra dubbelrum. Samt njuta av god mat i vår restaurang, med ny krögare för säsongen, som även har kvällsöppet torsdag till lördag, berättar Pär Land, ordförande i klubben.

Det tredje alternativet är Bleckogårdens korthålsbana i Backa, cirka fem kilometer norr om Rättvik. Banan med sina 15 hål är en pay and play-bana där man inte behöver boka starttid i förväg.

Banan är bra för nybörjare och med sitt precisionsspel en utmaning även för den vane golfaren. Viss utrustning finns att låna, men ta gärna med egen om det finns.

Läs mer: Golf i Rättvik